Hatalmas lendülettel tisztogat az Infinity Ward, a Warzone fejlesztőcsapata. Sajnos egyre több a csaló, viszont alakul az anti-cheat.

A 2020-as évből ugyan még van hátra 8 hónap, de már most kijelenthetjük, hogy az idei év egyik legnagyobb sikerét a Call of Duty: Warzone érte el. Közel egy hónap alatt több mint 50 millió embert érdekelt az Infinity Ward által fejlesztett új battle royale.

Korábban már kipróbálhatták magukat a játékosok egy Call of Duty battle royale-ban, viszont a Blackout sikere nem volt túlságosan hosszú életű. Ebben közrejátszott az is, hogy csak és kizárólag azok számára volt elérhető a játék, akik megvásárolták a Black Ops 4-et.

Ebből a „hibából” tanult most az Activision, s a Warzone-t ugyan a 2019-es Modern Warfare-be csomagolta, mégis ingyenesen játszhatóvá tette. A Plunder és a Battle Royale tehát Free-to-Play, így nincs olyan ember, akit érdekel és ne próbálhatná ki.

Mindamellett, hogy ez egy kényelmes, játékos-centrikus felfogás, sajnos komoly veszélyekkel is jár. Például ez a modell kimondottan „csalóhívogató”. Nos, a Warzone sem úszta meg, pár nap alatt felbukkantak a szabályszegők, a becsületes játékosok legnagyobb szomorúságára.

Azóta folyamatosan küzd az Infinity Ward, hogy megállítsa a nagyobb hullámot, a legfrissebb értesüléseink szerint már több mint 70 ezer csalót csíptek nyakon és tiltottak ki a fejlesztők.

Remélhetőleg még idejében sikerül megfékezni a csalók „elszaporodását”, ugyanis a Warzone egy kiváló játék, aminek akár még esport ágazatát is szívesen néznénk. Viszont ha sok a csaló, a szabályosan versenyző játékosok el fognak pártolni a címtől.

https://www.facebook.com/groups/warzonehungary/

×