A legutóbbi frissítésciklussal érkezett egy kellemetlen kliens bug is, ami sokaknál kellemetlen szaggatásokat okozott. Szerencsére létezik egy megoldást a problémára.

Ugyan a League of Legends kliens már évek óta nem volt stabil, a 10.7-es frissítés kiemelkedően problémás lett. Sokan jelentik a különböző fórumokon, hogy szaggat a játék, vagy nemes egyszerűséggel el sem indul. Sok esetben kliens oldalon kell keresni a problémát, viszont vannak olyan helyzetek, amiket akár mi magunk is orvosolhatunk.

Ha nálad is döcög a LoL, akkor érdemes ránézni a kliens naplózására, ugyanis egy új bugnak köszönhetően van, hogy a rendszer akkor is gyártja a fájlokat, amikor nem kellene. Így akár több tíz gigányi értelmetlen text fájl halmozódhat fel a League of Legends mappájában, ez pedig könnyedén befolyásolhatja a játék stabilitását.

Nos, ez esetben nincs más dolgunk, mint szimplán törölni a felhalmozódott fájlokat.

Példa a felhalmozódott log fájlokra

A fenti képen is jól látható, hogy hol kell keresni a szóban forgó naplófájlokat. Meg kell keresnünk azt a mappát, amibe telepítettük anno a League of Legends-et. Ha ez megvan, akkor a „Logs” mappán belül a „LeagueClient Logs” mappába kell belépnünk. Innen pedig törölni kell mindent, amit találunk.

Persze ez nem garancia arra, hogy minden hibát orvosoltunk, csupán segít abban, hogy kevesebb erőforrást fogyasszon a kliens. Így nagyobb eséllyel ússzuk meg a különböző szaggatásokat és klines összeomlásokat.

https://www.facebook.com/groups/lolhungary/

×