Úgy tűnik, hogy több profi játékos és Overwatch streamer döntött úgy, hogy abbahagyja a játékot és VALORANT-ozni fog a jövőben. Mivel járhat ez?

A nyáron megjelenik a Riot Games legújabb, ingyenesen játszható FPS-e, a VALORANT. Biztos ti is hallottatok már róla, hiszen a legtöbben úgy emlegetik, mint az Overwatch és a CS:GO keverékét, amit a napokban zárt béta verzióban sokan ki is próbálhattak.

Most úgy tűnik, hogy számos Overwatch streamer és profi játékos dobta félre Overwatch karrierjét, hogy elkezdjen a VALORANT-tal foglalkozni.

 

Ezzel meg is ássák az Overwatch sírját?

A VALORANT zárt béta időszaka rendkívül nagy érdeklődésre tett szert, főleg azért, mert a Twitch streamek alkalmával kulcsot is lehetett szerezni. A népszerűségnek és a játéknak köszönhetően bizony több népszerű Overwatch streamer, tartalomgyártó és profi döntött inkább a VALORANT mellett, ami nem feltétlen tesz jót a Blizzard játékának.

Az, hogy sokan játékot váltanak, vagy kipróbálnak valamit önmagában nem olyan érdekes, de sok streamer valójában az Overwatch köré építette karrierjét. Ennek feladásához valószínűleg nagyon jó indok kell, de a legnagyobb vesztes talán inkább az Overwatch lehet. Ha az Overwatch elveszíti népszerű tartalomgyártóit, profi játékosait, az még a játékosszám drasztikus visszaesésével is járhat. Ez bizonyára nem tenne jót a hamarosan megjelenő Overwatch 2 kampányának sem.

Kik váltottak?

Kép forrása: Twitter

Valójában a Twitch és Youtube tartalomgyártók, illetve esportolók listája, akik bejelentették Overwatch karrierjük végét, igen nagy. Persze nem biztos, hogy a bejelentések mindegyike végleges, ám jelenleg úgy tűnik, hogy a játékosok, streamerek komolyan gondolják a döntést.

Az olyan profi játékosok, mint a Gladiators Legion játékosa eMil, a Paris Eternal játékosa George Gushcha, a Dallas Fuel játékosa Taimou, illetve a streamerek közül például Soar Kayjii, vagy TSM Gale már bejelentette, hogy számára ennyi volt. Valószínűleg arra készülnek, hogy beindítsák Overwatch karrierjüket.

A VALORANT és az Overwatch valóban bizonyos szempontból összehasonlítható, de valójában teljesen különböző játék. Mivel sokkal inkább a CS:GO-ra hajaz, sokan úgy vélik, hogy a sok-sok nemrégiben történt bejelentés meg fog változni. Egyesek szerint sok profi csak ráunt a játékra, és visszatérnek, ha rájöttek, hogy a VALORANT nem nekik való. Mások azt gondolják, majd az Overwatch 2 mindent megváltoztat.

Minden kiderül persze akkor, amikor végre a nyáron megjelenik a VALORANT, majd valamikor év végén az Overwatch 2.

Szerinted jól döntöttek a profik és a tartalomgyártók?

https://www.facebook.com/groups/overwatchhun/

×