A Projekt Tempo elvileg egy új felhőalapú játékplatform lesz, melyet az Amazon épít. Bár már idén szeretnék elindítani, a korai verzió talán késni fog.


Akár már ebben az évben megjelenhet egy teljesen új felhőalapú videojáték-platform, melyet leginkább a Google Stadia-hoz, vagy a GeForce Now szolgáltatáshoz tudnánk hasonlítani. Ahogy sok tervet, így ezt is kissé késleltetheti a koronavírus – írja a New York Times.

Ha minden igaz, a társaság most a platform korai verziójának megjelenését tervezi, ami jelenleg Projekt Tempo néven fut. Azonban néhány bennfentes forrás szerint a karantén miatt a kiadás dátuma jelenleg a levegőben lóg, így előfordulhat, hogy az Amazon csak 2021-ben tud belépni a streaming világába.

A platformról még nem sokat lehet tudni, de valószínűleg a társaság saját játékai elérhetőek lesznek rajta. Az Amazon belső stúdiói jelen pillanatban három játékon is dolgoznak, közülük kettő megjelenése májusban esedékes. Az egyik a New World, ami egy MMO, A Crucible egy csapatra épülő shooter, de egy ingyen játszható Gyűrűk Ura MMO is készül, melynek még nincs megjelenési dátuma.

Kép forrása: Pocket-IInt

Ezen kívül állítólag interaktív játékokat is terveznek a Twitch-re, aminek célja, hogy elhalványítsák a határt a néző és streamer között.

Az viszont a New York Times szerint biztos, hogy az Amazon százmillió dollárokat fektet abba, hogy terjeszkedjen a videojátékok piacán. Arról egyébként, hogy felhőalapú játékszolgáltatást terveznek, már tavaly lehetett hallani. Novemberben írtunk arról, hogy a CNET értesülései szerint az Amazon is hasonló szolgáltatáson dolgozik.

Az Amazon törekvéseit persze kissé akadályozhatja a koronavírus miatt kialakult helyzet, ami miatt valószínűleg csúszni fog a szolgáltatás megjelenése.

Te örülnél, ha lenne még egy streaming platform a videojátékok világában?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×