Egyre többen el akarják adni a „játék jövőjét” a streaming szolgáltatásokon keresztül. Vajon ki lesz a nyertes?

A Sony már öt éve a piacon van a PlayStation Now szolgáltatásával, a Google Stadia a napokban jelent meg, a Microsoft pedig szintén nemrég jelentette be a Project xCloudot. Úgy tűnik, mindenki szerint az ilyen online streamelt játékok jelentik a jövőt, a CNET értesülései szerint ugyanis az Amazon is hasonló szolgáltatáson dolgozik.

https://www.youtube.com/watch?v=Ry72b_fIKAk

 

Nem is lenne túlságosan meglepő, ha a tech óriás erre a piacra is megpróbálna betörni. Így is az ő tulajdonukban áll a Twitch, a legnagyobb online streaming platform – így valószínűleg megvan a technikai hátterük és a tapasztalatuk a streaming terén. Szintén ők üzemeltetik az Amazon Web Services-t, ami a legnagyobb felhőszolgáltatók közé tartozik, és ehhez a szolgáltatáshoz keresnek most új alkalmazottakat egy „új projekthez”, a cég működését belülről ismerő források szerint pedig ez egy felhőalapú játék-streaming szolgáltatást takar.

Meglepő lenne, ha a cégóriások csatájában pont az Amazon akarna kimaradni valamiből, amiből a másik három cég kiveszi a részét. Egyes híresztelések szerint a szolgáltatás bejelentését jövőre tervezik – vélhetően pont az új PS5 és a Scarlett megjelenéséhez időzítve.

Bár egyelőre Magyarországon nem érhető el a Google Stadia, az online sajtó értékelései szerint egyelőre nem éri meg belépni a rendszerbe – még túl hiányosak a funkciók, hogy ténylegesen megérje, hiába alacsony a késleltetés és működnek jól a meglévő funkciók.

Ti vennétek ilyen felhőalapú streaming szolgáltatást, ha itthon is elérhető lenne?

×