A népszerű Fortnite streamer, Tyler „Ninja” Blevins a billentyűzet és egér, illetve a kontroller közti különbségre hívja fel a figyelmet.

Az egér és billentyűzet versus kontroller vita nem újkeletű. Igazából már azóta beszédtéma, mióta megjelentek az első cross-platform fps játékok. A kontrolleresek egyértelműen rá vannak szorulva valamilyen rásegítésre, ezt azonban nagyon nehéz jó érzékkel belőnie a fejlesztőknek.

Ninja szerint a Fortnite-ban is túl OP a kontrolleresek rásegítése, a streamer szerint konkrétan csalásnak tűnhet a használata.

A népszerű streamer az április harmadikai posztjában arra hívta fel a figyelmet, hogy a közelmúltban kétszer is próbálkozott kontrollerrel PC-n. Szerinte a 100%-os aim assist tulajdonképpen egy aimbot-nak felel meg.

Ninjától nem áll távol egyébként sem a kontrollerhasználat, korábban ugyanis Halo-t játszott kompetitív szinten, tette mindezt még Xbox-on.

Más konzolon és más PC-n a kontroller

Nagy különbség van aközött, ha valaki konzolon használ kontrollert és egész más ha PC-n. Xbox-on és PlayStation-ön a játékosok jelentősen nagyobb input laggal játszanak, kevesebb az fps-ük és kevésbé szép a grafika is. Ellenben PC-n ezek a határok eltűnnek, így sokkal jobban kijöhet a kontroller nyújtotta előnyök.

Konzolon talán indokolt lehet, PC-n viszont egyértelműen túlzás.

Korábban már a Fortnite világbajnok Bugha is szóvá tette, PC-n, kontrollerrel játszva egyszerűen teljesen más a Fortnite. Beépített aimbottal egy rutinos játékos hatalmas előnyhöz juthat.

Bár Ninja véleményét látszólag rengetegen osztják, a másik oldalnak is megvan a témában a maga véleménye. A kontrollerrel játszók szerint bár a célzási rásegítés tényleg jelentős, még ez a segítség sem közelítheti meg azt, hogy milyen pontosan lehet lőni egy egér segítségével.

Könnyen elképzelhető, hogy pont emiatt az ellentét miatt nem igazán mer ehhez hozzányúlni az Epic, jelen esetet sem kommentálták.

Szerintetek sportszerűtlen előnyhöz juttatja a játékosokat a Fortnite aim rásegítés PC-n, vagy tényleg balanszoltak a beállítások?

https://www.facebook.com/groups/fortnitehunkozosseg/

×