Sajnos úgy tűnik, hogy a koronavírus okozta helyzet utolérte az Minecraft világában játszódó RPG megjelenését is. Még egy picit várni kell rá.

A Minecraft Dungeons egy négyjátékos Diablo-szerű akció-RPG, amely a Minecraft világában játszódik. Bár annak ellenére, hogy a tervek szerint már ebben a hónapban játszható lett volna, egy hónapos késéssel, május 26-án indíthatjuk majd el.

 

A fejlesztő Mojang nemrég a Twitteren tette közzé a csúszást, ám nem különösebben indokolták a döntést. Valószínűleg a koronavírus okozta helyzet van hatással a megjelenésre, hiszen ahogy a legtöbb kiadó esetében is, a Mojang munkatársai is otthonról dolgoznak. A Mojang korábban arról nyilatkozott, hogy mindent megtesznek az áprilisi megjelenésért, de úgy tűnik, nem jártak sikerrel.

Persze az egy hónapos késés nem olyan nagy tragédia, figyelembe véve a helyzetet. Más játékok, mint például a The Last of Us 2 nincsenek ilyen jó helyzetben: utóbbi esetében nem tudható, mikor jelenhet meg. A Minecraft Dungeons egy Minecraft spin-off játék, mely bár megőrzi az eredeti blokkokból álló környezetet, egy ízig-vérig akció-RPG, szintező rendszerrel.

A Minecraft Dungeons PS4-re, Xbox One-ra, PC-re és Nintendo Switch-re jelenik meg tehát május 26-án.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×