Nagyon szuper újítás lenne, mégis nagyon kevés esély van arra, hogy ebből bármi lesz a közeljövőben.

A koronavírus miatt egyre többen maradnak otthon, ezt pedig a játékok is nagyon keményen megérzik. Több esport cím fejlesztői is komoly harcot vívnak azért, hogy játszható állapotban tartsák a játékaikat, hiszen a szerverek még soha nem látott terhelés alatt vannak.

Egyes játékok azonban más problémákkal is küzdenek

A FIFA 20 tökéletes példája annak, mikor sem a szerverek, sem pedig a mechanika nem reagál jól a terhelésre. A vírus robbanása óta az Ultimate Team rengetegszer elérhetetlen, mikor pedig mégis online vannak a szerverek, jönnek a további furcsaságok. Nem feltétlenül baj, ami történik, viszont minimum különleges.

A közösség arra hívja fel a figyelmet, hogy bizony a konzolos piacok is nagyon elléptek egymás mellől. Az alábbi képen jól látható, hogy milyen nagy különbségek tudnak lenni az Xbox-os és a PlayStation-ös piac között.

Több, mint 1,2 millió coin az eltérés a konzolok között.

Természetesen nem egyedi esetről van szó, a legtöbb milliós értékű lapnál hasonló kilengések tapasztalhatóak. A játék fejlesztői a karanténidőszak alatt is gazdagon termelik az új lapokat, a megnövekedett aktív játékosszám miatt pedig szanaszét kezd hullani a piac.

Közös boltolás? Mehet?

Szinte minden évben előkerül, most újra felszínre került az ötlet, hogy ideje lenne a cross-platform piac bevezetésének. A konzolos játékosok ennek mindenképpen örülnének, nagyobb közösség, jobb hozzáférés bizonyos lapokhoz és kiegyensúlyozottabb piacot eredményezhetne a változás.

Persze vannak félelmek is, a PC-s piacot egyértelműen nem szeretnék olvasztani, ugyanis PC-n rengeteg a csaló, ezért a piac is teljesen eltér a konzolos áraktól.

Sajnos a FIFA 20 jelenlegi helyzete nem arra enged következtetni, hogy ilyen hatalmas változás megtörténhet a közeljövőben. A játék sajnos elég rossz állapotban van és a fejlesztők nem igazán tudják jó irányba terelni a dolgokat. Erre csak még egy lapáttal rátesz a tény, hogy a profik is egyre jobban felemelik a hangjukat az egész helyzet ellen.

Ti örülnétek, ha egyesítenék a FIFA 20 PS4-es és Xbox One-os piacát? Nektek mi a legnagyobb problémátok az idei játékkal?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×