Újabb robbanás volt a Steam játékosbázisában. Érdekes lehet a következő hetekben, hogy meddig mennek majd el.

A Steam számai tovább emelkednek, miután a koronavírus okozta helyzet miatt egyre több ember kényszerül az otthonában tölteni a teljes napot, hetet. Arról egyelőre semmilyen spekuláció sincs, hogy mikor érhet véget a világraszóló lezárás, a Steamnél pedig valószínűleg nem is várják a végét.

Alig egy hete írtuk róla, hogy a Steam elérte a valaha volt legtöbb egy időben elérhető játékosszámát. A gamerek azonban nem álltak le, sőt, egyre csak többen vannak.

Újabb rekord született, már a 22 millió egyidejű játékosszámot is sikerült megugrani!

Mivel a Steam az első számú platform minden PC-s játékosnak, nem meglepetés, hogy a hálózat emelkedésével a rajta elérhető játékok is emelkedésnek indultak. Nemrégiben történt, hogy a CS:GO átlépte a története során először az 1 milliós játékosküszöböt. Ez a szám azóta sem zuhant be, sőt, folyamatosan egyre nagyobb magasságokat érnek el.

Március 22: Az elmúlt 24 órában 1,1 millió játékos is játszott egyszerre a CS-vel.

De nem csak a CS:GO, hanem a Dota 2, a Football Manager 2020 és a Rainbow 6: Siege is sokkal több játékossal büszkélkedhet az elmúlt időszakban.

 

A 20 milliós, első feltűnő ugrás után mindössze 5 nap kellett a 21 millióhoz. Innen pedig mindössze 24 óra volt szükséges az újabb, 22 milliós rekordhoz. A COVID-19 terjedése közben nem állt meg, így vélhetően még több játékosra számíthatunk a közeljövőben. Ennek mondjuk, ha másra nem is, legalább a queue-n töltött időre jó hatása van.

A jelenlegi trend alapján szinte biztosan kijelenthetjük, hogy a Steam újabb rekordokat fog megdönteni, ahogy egyre több ország kerül szigorúbb karantén alá. Ti mivel töltitek a kényszer szabadidőt?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×