Üde színfolt a Battle Royale-ok szürke vásznán a Call of Duty: Warzone. Temérdek újításával sikerült elvarázsolni a játékosokat, viszont van még miben fejlődni.

Jelenleg kétségtelenül a Warzone ül az online videojátékok trónján. Félelmetes számokat produkál az új Call of Duty Battle Royale, a Twitch-en megjelenése óta a legnézettebb játék. Ráadásul úgy fest, hogy hosszútávra terveznek vele a fejlesztők, ez pedig biztosan segít stabilizálni a játékosbázist. Új játék ide vagy oda, azért ilyen népszerű a Warzone, mert rendkívül szórakoztató.

Viszont a tapasztalataim alapján a sok millió felhasználónak csak a töredéke törődött eddig azzal, hogy ténylegesen megpróbálja átlátni a játék mechanikáját.

Ugyanis a Warzone-t nem úgy kell játszani, mint egy szokványos Battle Royale-t.

A játék tele van olyan apróságokkal, amik a proaktív játékot jutalmazzák. Az új CoD Battle Royale pedig bizonyos esetekben még az Apex Legends-nél is agresszívabb, aktívabb játékot kíván. Tény: cél a túlélés, amit akár egy bokorban fetrengve is elérhetünk, ám valljuk be ez messze van a szórakoztató kategóriától…

Éljenek a Warzone Contractok!

A legjobb módja a túlélésnek, ha kihasználjuk a játék adta lehetőségeket. Vagyis sorjában teljesítjük a pályán elszórt Contractokat. Ezek a „szerződések” különböző feladatokat adnak, amiket ha teljesítünk, értékes felszereléssel, vagy temérdek pénzzel gazdagodhatunk. Előbbi a játékosok legyőzésében, utóbbi pedig a hasznos kiegészítők megvásárlásában segít.

A Headhunter Contractok UAV nélkül mérnek be nekünk embereket, vagy csapatokat, így amíg aktív a feladat, akár nyomon is követhetjük őket. Ha végül úgy döntünk, hogy le is vadásszuk a kijelölt illetőt, több ezer dollárt kaphatunk, amiből UAV-t, Cluster Strike-ot, Loadout Dropot, vagy akár Self Revive Kitet is vásárolhatunk. (A felsorolt négy tökéletesen elég egy győzelem megszerzésére, másra jelenleg nem nagyon érdemes költeni a játékostársak visszavásárlásán kívül.)

A Contractok persze nemcsak az ellenfeleinket jelölhetik a pályán, hanem ládák gyűjtögetésében is segítenek – Scavenger -, vagy akár a következő biztonsági zónát – ezek a Recon Contractok –  is előrejelezhetik nekünk. Utóbbi rettentően fontos a menetek utolsó szakaszában, nagyban segít a rotációnk megtervezésében.

A Recon Contractokkal okosan kell bánni, ugyanis nem egyszerű teljesíteni őket. Rettentően ritkán tudjuk biztonságosan befejezni a foglalásukat, ugyanis többnyire nyílt terepen találhatók a jelzők, amiket imádnak az ellenséges csapatok sortűz alá venni. Rendesen meg kell hát tervezzük az akciót, ám ha összejön, komoly lépéselőnybe kerülhetünk.

Ha rendeltetésszerűen játsszuk a Warzone-t, sokkal sikeresebbek leszünk a felhasználók átlagánál, mert mindig lesz valami bónusz, amivel többek leszünk náluk. Jó pár napja éles már a játék és a csapatok zöme még mindig céltalanul rohangál a biztonsági zónák után és fejvesztve lövöldöznek jobbra-balra az utcákon.

Legyünk náluk jobbak!

https://www.facebook.com/groups/warzonehungary/

×