A YouTube is eleget tett az Európai Unió kérésének.

Tegnap beszámoltunk róla, hogy az Európai Unió arra kérte a legnagyobb streaming szolgáltatókat, hogy valamilyen módszerrel csökkentsék az adathasználatot a platformokon. Erre ma már reagált is a Netflix, akik után a YouTube is eleget tett a követeléseknek.

Mostantól a videók alapértelmezetten alacsonyabb felbontásban fognak betölteni.

Egyelőre még nem lépett életbe a döntés

Az intézkedés természetesen kizárólag az Európai Unió területén fog érvénybe lépni. Várhatóan pár órán belül. Ez viszont természetesen nem azt jelenti, hogy búcsút kellene mondanunk a jobb minőségű 720p/1080p/4K felbontásoknak, csupán alapértelmezetten nem fogja ezeket felajánlani a YouTube. Ettől eltekintve manuálisan ugyanúgy beállíthatjuk a kívánt magasabb felbontást.

Mindezek ellenére a cég arra kéri a felhasználókat, hogy csak szükség esetén váltsanak magasabb felbontásra, ezzel ugyanis jelentősen terhelhetik az internethálózatot. Azzal van egyébként a probléma, hogy a hálózatok tervezésekor nem számoltak olyan magas terheltséggel, mint ami karantén esetén előjöhet, így elképzelhető, hogy nem fogja bírni a hálózat ezt a leterheltséget.

Jó esetben csupán lassulni fog az internetelérés, rosszabb esetben viszont meghibásodások is várhatóak, amelyek karbantartása meglehetősen nehézkes a karantén ideje alatt.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×