Miután az Európiai Bizottság biztosa felszólította, a Netflix úgy döntött csökkenti adatforgalmát Európában. Harminc napig rosszabb minőségben nézhetünk filmeket és sorozatokat.

Pont tegnap írtunk róla, hogy az az Európai Bizottság digitális területekért felelős biztosa, Thierry Breton arra kéri a YouTube és a Netflix vezetőségét, hogy ideiglenes korlátozásokkal csökkentsék a szolgáltatásaik adatforgalmát, hiszen jobb lenne, ha a fontosabb dolgokra használnánk a hálózatokat és szervereket.

A Netflix válaszul azt nyilatkozta, hogy az EU-biztosnak joga van figyelmeztetni őket, így igyekeznek megoldást találni a problémára. Most bejelentették:

azon lesznek, hogy a következő 30 napban 25 százalékkal csökkentik az adatforgalmat Európában.

Kép forrása: Netflix

Mivel jelenleg a koronavírus-járvány miatt sokan otthoniakban tanulnak, dolgoznak, játszanak, az internetes hálózatok egyre leterheltebbek lettek. Az EU-biztos szerint éppen ezért szükséges, hogy a streaming szolgáltatók visszafogják az adatforgalmat, hogy legyen kapacitás a fontosabb dolgokhoz.

A Netflix lépése valószínűleg most azt eredményezi, hogy a következő egy hónapban a jelenleginél gyengébb képminőséggel találkozhatnak majd a felhasználók. Hogy ez a változtatás mikor indul, egyelőre nem közölték, de valószínűleg hamarosan már élesítik is.

Te mit szólsz a Netflix döntéséhez?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×