Miután az iskolák Japánban is bezártak a helyi kisdiákok egy csoportja gondolt egyet és a Minecraft-ban tartották meg a ballagást.

Mint általában, a fiatalok mindig előrébb járnak, mint a felnőttek. A japán iskolák már több mint két hete zárva vannak a koronavírus-járvány miatt, ami hatással van az év végi ceremóniákra is. A japán tanév ugyanis más időszak szerint zajlik: márciusban ér véget és április elején kezdődik. Náluk nincs hosszabb szünet sem, alapesetben egész évben van suli.

Azok, akik viszont most nagyon várták a tanévzárót, az érettségi ceremóniát és a ballagást, csalódottak lehetnek. Úgy tűnik azonban, hogy egyes diákok találtak megoldást. Kreatív általános iskolás kisdiákok ugyanis azt találták ki, hogy a Minecraft nevű játékban tartják meg az ünnepséget.

Erről már az egyik résztvevő japán diák számolt be a Twitteren, aki bemutatta, hogyan is zajlott a digitális ünneplés. Ez persze nem hivatalos ceremónia volt, a tanárok nem vettek részt rajta, csupán ők szórakoztak egy jót közösen a játékban.

▼ „Az egész napot együtt töltöttük online és jókat nevettünk” – írta.

Kép forrása: Twitter

Nagyon jó érzés látni, hogy a feszült koronavírus okozta helyzetben egyes diákok ilyen vidáman kezelik a helyzetet. Volt, aki hozzászólásában azt írta:

„Azok, akik azt mondják, hogy a videojátékok rosszak, nézzék meg ezt!”

„Erre valószínűleg jobban fognak emlékezni, mint a szokásos ballagási ceremóniára.”

Reméljük, hogy a jó példa ragadós és többen átveszik ezt a vicces és szórakoztató megoldást. Neked hogy tetszik a fiatalok ötlete?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×