A rendőrség nem finomkodott az álhír terjesztővel.

Több forrásból is lehetett hallani az álhírt, mi szerint a kormány le akarja zárni Budapestet a koronavírus-járvány miatt. A pletyka odáig terjedt, hogy még Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter is cáfolta a hírt a Facebook oldalán:

„Az az álhír terjed, hogy a kormány le akarja zárni Budapestet. A híresztelésnek semmilyen alapja nincs, eddig soha fel sem merült ilyen intézkedés lehetősége sem. Erről tájékoztattam a főpolgármestert is.”

Azóta a rendőröknek sikerült elkapniuk az illetőt, aki elindította a lavinát, emberünk pedig történetesen egy youtuber, aki szabadidejében videózott, míg mellette biztonsági őrként dolgozott egy budapesti hotelben.

A 30 éves középiskolás végzettséggel rendelkező férfi ajtaján nemsokkal később már a rendőrök kopogtattak, a házkutatás során pedig előkerült 5,64 gramm kábítószergyanús növényi származék. A nyomozók közveszéllyel fenyegetés miatt gyanúsítottként hallgatták ki a 30 éves J. Levente Szabolcsot.

A Police.hu közzé adta, hogy a Készenléti Rendőrség Kiberbűnözés Elleni Főosztálya folyamatosan figyeli és monitorozza az interneten felbukkanó fertőzéssel kapcsolatos tartalmakat. Az álhírekkel szemben pedig a jövőben is hasonlóképp fognak fellépni.

Forrás: Police.hu
A borítókép csupán illusztráció, forrása: police.hu

×