Nagyszerű kezdeményezések születnek, most, hogy a videojáték világa már mainstream mindenki számára.

Március 12-e a hivatalos Internetes Cenzúra Elleni Világnap, így ezen a napon nyitotta meg kapuit a The Uncensored Library. Az impresszív építmény a Reporters Without Borders építette a Minecraft világában, azzal a céllal, hogy a cenzúrázatlan sajtó eljuthasson a világ minden pontjára. A játék ugyanis rengeteg olyan országban is engedélyezett, ahol a sajtó erős ellenőrzés alatt áll.

 

Minden országnak saját terme van a hatalmas könyvtáron belül, amelynek termeit a BlockWorks tervezte, reflektálva a nemzetek problémáira. Mexikó termében középen egy temetőt találunk, amire az elhallgattatott újságírók tragikus történeteire hívja fel a figyelmet. Szaúd-Arábia termében pedig egy ketrecet, ami a kínzásokra és a szabad-sajtó hiányára utal.

Az épületben az interaktív könyvek segítségével olvashatjuk a szabad sajtó cikkeit. A könyvtár mindenki számára elérhető, 1.14.4-es Minecraft verzió szükséges csupán hozzá. A megnyitás után a többjátékos módot választva az IP helyére csupán a „visit.uncensoredlibrary.com” kódot kell beírnunk. A teljes könyvtárat le is tölthetjük ezen a linken.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

 

×