Megérkezett a Warzone, az Apex legújabb kihívója. Megnéztük, hogy mely karaktereket lenne érdemes buffolni a fennmaradás érdekében.

Ugyan tudjuk, hogy ízlések és pofonok alapján nem tudunk objektíven hozzáállni az Apex Legends karaktereihez, abban viszont biztosan többen egyet tudunk érteni a közösségen belül, hogy vannak erősebb és gyengébb legendái a játéknak. Összegyűjtöttünk most három karaktert, akiken bőven elférne egy kis erősítés, hogy megugorjon a választási arányuk. Ezek között található olyan, akit én magam, a cikk írója nem tartok erősnek, de utána néztem pár játékos visszajelzésnek is, azok közül is kerültek a listára.

Ha a kedvenced a kiemelt három között található, ne érezd személyes támadásnak az anyagot, a vélemény abszolút szubjektív.

Crypto

A harmadik szezon elején csatlakozott a Respawn „éhezők viadalába”, drónjával akkor úgy tűnt, meghatározó alakja lesz az Apex Legends metájának. Aztán az igazat megvallva soha nem érte el azt az áttörést, amit sokan előzetesen gondoltak volna róla. A fejlesztők igyekeztek menteni a menthetőt, a negyedik szezon megjelenésével még buffot is kapott, ám ez nem volt elég ahhoz, hogy elinduljon felfele a ranglétrán.

A legnagyobb baj vele, hogy egy lőpárbaj esetén semmit sem ad csapatának. Az utolsó zónák esetén ki tudja takarítani Caustic hordóit, vagy el tudja lehetetleníteni Wattson kerítéseit, ám ezen felül nem tud csak lőni. Egy láthatatlanná váló és teleportáló Wraith mellett mindez pedig eléggé gyengécskének hat.

Ebből kifolyólag nem nagyon lehet rajta buffolni semmit, amitől használhatóvá válna, véleményem szerint egy kisebb átalakítással lehetne csak megmenteni a legendát.

Revenant

Éppúgy, mint Crypto esetében, a karakternek nagyobb volt a füstje, mint a lángja. Jól hangzott nagyon a beépített Silence, hát még az, hogy képesek vagyunk az ultinkkal feléleszteni társainkat. Aztán kiderült, hogy utóbbinak annyi gyengéje van, hogy alig-alig éri meg használni. Ha úgy tesszük le a Death Totemet, hogy arra rálát az ellenfél csapat, akkor majdnem biztos, hogy semmit sem fog érni. Egy Caustic hordó képes megölni egy újraéledő játékost, Wattson kerítése kirázza az életet bárkiből, aki a Totem mellé spawnol, arról nem is beszélve, hogy egyszerűen csak rá kell célozni az ultira és egyszer megkarcolni valakit. A szűkülő kör miatt pedig akár még a biztonsági zónán kívülre is kerülhetünk, ami ismét instant halállal jár. Az ultijának hatását biztosan átdolgoznánk, ha hasznossá akarnánk tenni a karaktert. Jelenleg nagyobb választani, mert csak kiszámíthatóságot ad a csapatnak.

Bloodhound

Én személy szerint kedvelem Bloodhoundot, s úgy gondolom bőven van nála rosszabb karakter a játékban, viszont több játékos is panaszkodik rá mostanában. Mivel úgy néz ki, hogy ő kapja  a következő játékbeli eseményt, nem lenne nagy meglepetés, ha erősítenének rajta a fejlesztők.

Nemrég erősítették ugyan a szkennerének hatókörét, ám ez nem orvosolta Bloodhound legnagyobb hibáját. A gond Bloodhounddal az, hogy nem érződik egy igazi vadásznak a kezünk alatt. Ha használjuk a szkenner képességet, annak effektjét az ellenfeleink is látják. Ezzel már a képesség használatakor a kukában landol a meglepetés ereje. Az pedig valljuk be, elég béna vadász, akiről előre tudjuk, hogy érkezik…

https://www.facebook.com/groups/apexhunkozosseg/

×