Minden lényeges információt összeszedtünk, amit érdemes tudni a játékkal kapcsolatban.

Rengeteg kérdés merült fel a Call of Duty új, ingyenes battle royale-jával kapcsolatban, amit ezúton egy csokorba gyűjtve igyekszünk megválaszolni.  Ezzel együtt a mai napon elindítottuk a Call of Duty rovatunkat, ami azt jelenti, hogy a jövőben is aktívan fogunk foglalkozni a játék változásaival.

Mégis mi ez? Tényleg teljesen ingyenes lesz?

Gyakorlatilag egy új játékmód a Modern Warfare mellé, ami teljes mértékben ingyenes. Nem kell tehát előtte megvásárolnunk a Modern Warfare-t, viszont így értelemszerűen csupán a battle royale módhoz fogunk hozzáférni.

Milyen platformra érhető el?

PC, Xbox One és PlayStation 4, szóval a népszerűbb konzolokra is mind elérhető lesz azonnal a Warzone.

Lesz cross-platform?

Igen, azaz nyugodtan csatlakozhatunk majd PC-sként a konzolos ismerőseinkhez. Ezzel együtt a konzolosok is ugyanúgy összefuthatnak a PC-sekkel.

Szükséges hozzá PlayStation 4 Plus előfizetés?

Nem, a Fortnite-hoz hasonlóan itt sem lesz követelmény a PlayStation 4 Plus előfizetés.

Hány fős lesz?

150 fő csaphat majd össze a mérkőzéseken.

Hányan játszhatunk?

Egyelőre kizárólag squad módban lesz elérhető a Warzone, ez esetünkben 3 játékost takar. A későbbiekben érkezik majd a solo és duo mód.

Mikortól lehet játszani?

A mai naptól kezdve élesítik a Warzone-t. A Modern Warfare tulajdonosok már 16:00-tól kipróbálhatják a játékot, az ingyenes verzió pedig este 8-kor élesedik.

Milyen gépigénye van a játéknak? Mennyi helyet foglal?

  • CPU: Intel Core i3-4340 / AMD FX-6300
  • RAM: 8 GB
  • GPU: NVIDIA GeForce GTX 670 / NVIDIA GeForce GTX 1650 / AMD Radeon HD 7950
  • OS: 64-bit Windows 7, Windows 10
  • DirectX: 12
  • Ajánlott felbontás: 720p
  • HDD:
    • 15-22 GB a Modern Warfare tulajoknak
    • 80-100 GB az új játékosoknak

Az ajánlott gépigényt pedig itt találjátok.

Mi az a gulág?

A jelenleg trendi battle royale-okkal ellentétben itt nem egy mitikus kör vagy épp vihar fog érkezni, hanem a gázfelhők fogják összenyomni a játszható területet. Nem ez az egyetlen újítás, az Activision bevezette ugyanis a gulágot, aminek köszönhetően nem feltétlenül halunk meg végleg, ha lelőttek a játékban, ekkor ugyanis a gulágra kerülünk, ahol 1v1-ben összemérhetjük tudásainkat a többi halálraítélttel és ha mi vagyunk a jobbak, akkor visszakerülünk az élők sorába.

Ha pedig veszítünk, akkor sem kell feltétlenül feladnunk a reményt, ugyanis ha elég kreditet gyűjtenek össze csapattársaink, úgy ismét visszatérhetünk a falkába.

Hány pályát kapunk, mit lehet tudni ezekről?

Egyelőre csupán egy, a készítők állítása szerint óriási pálya áll majd rendelkezésünkre.Erről az első kép már ki is került. Az újabb pályák majd csak később fognak érkezni.

Erről bővebb információt itt találtok.

Milyen járműveket kapunk?

5 különféle jármű érkezik a játékba, egész pontosan a következők:

  • ATV – Két személyes quad
  • Tactical Rover – Négy személyes gyors jármű, ami a terepen is megállja a helyét, viszont minimálisan fogja fel a lövedékeket
  • SUV – Négy személyes, közepesen gyors, jó védelmet biztosít, viszont nem ideális terepre
  • Cargo Truck – Nagy, lassú jármű, amivel plusz kellékeinket is cipelhetünk, terepre nem ideális
  • Helikopter – Négy személyes, gyors repülő jármű (*.*)

Mi a helyzet a mikrotranzakciókkal?

Mivel egy free-to-play játékról beszélünk, így nyilvánvalóan bekerült a mikrotranzakció is. Az első Battle Pass már meg is vásárolható 1 000 CP fejében, azaz 10 eurót kell kipengetnünk érte a shopban.

Mit ad a battle pass? Megéri megvenni?

A 10 euróért cserébe egy új operátort, illetve 100 feloldható szintet kapunk. A 100 szint alatt különféle skineket, fegyvereket oldhatunk fel, továbbá 1 300 CP-t is zsebre tehetünk, aminek köszönhetően a következő Pass-ért már nem kell fizetnünk. Az, hogy megéri-e mindenki döntse el maga. Ha bejön a játék és szeretnétek támogatni az Activisiont, akkor ezzel hozzájárulhattok a játék fejlődéséhez.

Amennyiben szeretnétek további információt is megtudni a játékról és egyben megismerkedni a hazai közösséggel, keressétek fel a Call of Duty Warzone Hungary Facebook csoportját! A Te gépeden fog futni a játék?https://www.facebook.com/groups/warzonehungary/Borítókép: Activision

×