A Legendary lapok duplikálásának mintájára új szabályt szeretnének a Hearthstone játékosok, az Epic lapokra is hasonló korlátozást vezetnének be.

2017 június 23-án nagyot fordult a világ a Hearthstone gyűjteményekkel. A Blizzard ugyanis bevezette a Legendary lapokra vonatkozó új szabályt, melynek értelmében megszüntették a duplikációt. Vagyis ha egy Legendary lapot már kibontottunk egyszer, többször már nem fogja bedobni nekünk a játék ugyanazt a lapot.

Ez a szabály minden packra vonatkozik, akárhol is jutottunk hozzá. Akár a Shopból vettük, akár Arena jutalomként kaptuk, vagy Bundle-ben vásároltuk, két egyformát nem fogunk nyitni.

Az elmúlt közel két évben rengeteg Dustot megspórolt nekünk ezzel a Blizzard, eljött azonban az ideje, hogy továbbfejlesszék az ötletet.

Alright Blizzard, it’s time: No More Duplicate Epics from r/hearthstone

2020 az eddigi legdrágább Hearthstone év lesz, a szokásos 3 Expansion mellett ugyanis egy Solo Adventure is érkezett. Nagyban megnehezítve ezzel a Free-to-Play játékosok életét. Cserébe sokat segíthetne a kiadó, ha a szintén elég Dust-igényes Epic lapok beszerzését is megkönnyítenék ezzel a szabállyal.

Please blizzard make a no Triplicate epic rule. from r/hearthstone

Teljesen igaza van a kommentelőknek, egy harmadik Epic lapért 100 Dustot kapni rettentő fájdalmas érzés. Ha azonban mindig egy hiányzó darabbal gyarapodna a gyűjtemény, kevésbé lenne fájdalmas a dolog. Akármilyen haszontalan is az az Epic lap.

Egy kis számítással tökéletesen illusztrálható a dolog, ha a fenti példából indulhatunk ki. A gyűjteményben szereplő 8 Veiled Worshipper közül ugyebár 6 számít feleslegesnek. Dustra váltva őket 600 Dustot kapunk, amiből pontosan 1,5 Epic kártya kraftolható ki. A képen szintén szereplő Toxic Reinforcements-ből tehát még a playset se jön ki, ennyi duplikából se.

Minden egyes Epic kártya duplikációval 300 Dustot buknak a játékosok, ami tényleg kimeríti a pazarlás fogalmát egy idő után.

Aki pedig kevesebbet játszik, nos nekik talán fel sem tűnne ez az új szabály. Szerintetek lenne értelme bevezetni az Epic lapokra is?

×