Nem túl szimpatikus lépés az AMD-től.

Az utóbbi időben egyre jobb számokat produkál az AMD, mind processzor, mint pedig videókártya eladás tekintetében. Miközben mindenki a „Nagy Navikat” várja, addig az AMD csendben kiadta a RX 590 GME-t, ami elég érdekes lépés, tekintve, hogy az RX 590-et 2018-ban adta ki a cég. Azóta pedig már az RX 5000-es szériánál járunk.

Egyelőre még csupán Kínában érhető el az újdonság, de valószínűleg meg is van, hogy miért nem verték nagy dobra a bejelentést. Ugyanis mikor végre sikeresen letesztelték a kártyát, nem igazán azt kapjuk, amit várnánk. A tesztből ugyanis kiderült, hogy az RX 590 GME GPU-ja még csak nem is 12 nanométeren készült, ellenben a sima RX 590-ével. Hanem egész pontosan az RX 580-ból ismerős „Polaris 20” köszön vissza a burkolat alól.

Az AMD némileg olcsóbban is adja a kártyát a sima RX 590-nél, mint kiderült ez továbbra sem véletlen. Egyrészt az RX 590-nél alacsonyabb órajeleket kapott RX 590 GME, ráadásul 14 nanométeres gyártástechnológián készült, ennek megfelelően a teljesítménye inkább az RX 580-hoz áll közelebb. Valószínűleg csupán annak köszönhető az RX 590 GME elnevezés, mert a felhasználók szívesebben választják a magasabb számmal ellátott termékeket,

azaz ebben az esetben a vásárló megtévesztése lebeghetett a marketingesek szeme előtt.

Nem túl szimpatikus lépés ez így a felsőkategóriás kártyák érkezése előtt. Reméljük mindenki utánanéz mielőtt egy hasonló kártya vásárlása mellett dönt, másképp ugyanis könnyen eshet bele a marketingesek csapdájába.

A teljes tesztet itt találjátok.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×