A rendkívül nagy sebzést okozó Heavy Sniper rendesen kiverte a biztosítékot mostanában a kompetitív Fortnite közösségben. A játékosok szerint nem lenne szabad, hogy ennyire könnyen fellelhető legyen a játék talán legerősebb lőfegyvere.

A Heavy Sniper azonnal visszakerült a metába, amint újra bekerült a játékba a Chapter 2 Season 2 indulásával.

A csatlósok (henchmen) által védett épületek megjelenésével bekerült a játékba egy „Mythic” kaszt a fegyverek közé. Ezek a cuccok eszméletlen mennyiségű sebzést képesek kiosztani, ennek viszont megvan az ára. Ahhoz, hogy Mythic fegyverünk lehessen, át kell verekednünk magunkat egy halom NPC ellenségen, meg kell találnunk megfelelő beléptetőkártyákat, és még túl is kell élni mindezt.

Játék a játékban, mikor Mythic fegyverre vadászik az ember.

Ezzel szemben ott van a Heavy Sniper, ami egy sokkal egyszerűbben beszerezhető fegyver, mégis Mythic kasztot megközelítő sebzéssel rendelkezik.

Míg a Mythic fegyverek csak a boss NPC-ből esnek, a Heavy Sniper akár a földön is spawnolhat, de előfordul ládákban és supply drop-ban egyaránt. Ha ez nem lenne elég, a 12.10-es frissítés még buffolta is a drop esélyeket, ezzel megkoronázva a fegyvert.

A közösség köreiben vita alakult ki a fegyverről. Egy része a játékosoknak azt állítja, bár tényleg nagy a sebzése, ez magában nem elég indok, hogy a fegyveren bármit módosítsanak. Az ellentábor ezzel szemben egészen szélsőséges, az apró változásoktól egészen a fegyver teljes kivételéig terjednek a kívánságok.

We had ONE patch with low sniper spawn rates, and then Epic decided to buff the heavy sniper to be near the most common weapons on the map from FortniteCompetitive

Itt jön a csavar

Nem is olyan régen írtunk nektek arról, hogy jön a Fortnite-ba egy új event, melyben eldönthetjük majd, hogy melyik frakcióhoz szeretnénk csatlakozni. A Shadow vs. Ghost esemény indulása előtt már szó volt róla, hogy bizony a játékosok oldalválasztása kihatással lesz a sziget történéseire.

A Heavy Sniper pedig történetesen a Shadow frakció arzenáljának része.

A magyarázat tehát egyszerű. Azért van jelentősen több Heavy Sniper a játékban, mert sokkal több játékos választja a Shadow frakciót a Ghosttal szemben. Amennyiben ez megfordulna, vagy legalább kiegyenlítődne, hirtelen sokkal több tompított fegyverrel találkozhatnánk, a Heavy Sniper pedig szépen lassan visszakerülne a helyére a játékban.

Talán a pro játékosoknak fáj a legjobban

Az egyik legnépszerűbb streamer, Tfue is megtapasztalta, milyen is mikor telibe kapján a Heavy Sniperrel. Persze azonnal Twitteren ment neki a témának, el is indult a #VaultHeavySniper tag.

Heavy Snipers Are Balanced. from FortniteCompetitive

A fegyver pillanatnyilag top damage a játékban, ennél többet egy fegyver sem tud sebezni egyetlen tölténnyel. Ebbe beletartoznak a Mythic fegyverek is, így még félelmetesebb a dolog. Bár, amint az korábban is írtuk, a közösség csak egy része panaszkodik a fegyver miatt, a pro playerek nyomására talán mégis beadhatja a derekát az Epic Games.

Ti melyik oldalon álltok? Jó így a Heavy Sniper? Több kellene vagy inkább kevesebb? Shadow vagy Ghost? Várjuk kommentben a véleményeteket.

https://www.facebook.com/groups/fortnitehunkozosseg/

×