Újból a G2 győzedelmeskedett a Fnatic ellen, holott utóbbiak még vezettek is a hétvégi fordulóban. Ebben pedig oroszlánrészt vállalt Wunder és érdekes választása.

A League of Legends esport szerelmeseinek igazi csemege volt a hétvégi forduló, mind az európai, mind pedig az észak-amerikai porondon riválisok csaptak össze. Az LEC-ben a G2 nézett farkasszemet a Fnatic-kal, míg az LCS-ben sor került az idei év második Cloud 9 kontra TSM összecsapására.

Statisztikailag az európai összecsapás nagyszabásúbbnak számított, itt ugyanis két 9-3-as mérleggel rendelkező gárda feszült egymásnak. Sokan a világ egyik legjobbjának tartják a G2-t, viszont a Fnatic-ot sem volt szabad leírni a forduló előtt, elvégre mindkét csapat játszott már világbajnoki döntőt a közelmúltban.

A G2 kicsit döcögősebben vette az elmúlt hét akadályait, míg a Fnatic úgy tűnt, megtalálta magát. Ezen az analógián elindulva másfél éve nem volt ekkora esélye a Fnatic-nak két vállra fektetni a G2 Esports csapatát.

Aztán jött Wunder és a Reddit.

A G2 már a draft fázisban megzavarta a narancssárga-feketéket egy meglehetősen unortodox, Janna választással. Amit nem támogató pozícióba, hanem a felső ösvényre szántak Wundernek. Ő az ugyebár, aki eddig sikerrel alkalmazta Sorakát és Sonát is ebben a pozícióban.

Ugyan a Fnatic a mérkőzés túlnyomó többségében irányított, egy szerencsétlen Baron kísérlet után a G2 került előnybe. Az irányítást pedig nem is engedték már ki a kezük közül, néhány percen belül le is zárták a mérkőzést.

A győzelemben kulcsszerepet játszott Wunder és Jannája, aki tornádóival és ultijaival képes volt egy pillanat alatt megváltoztatni egy csapatharc végkimenetelét.

 

A mérkőzés utáni interjúban a topos azt is elmondta, hogy minek volt köszönhető, hogy a G2 egy ilyen érdekes kompozícióval állt ki a Fnatic ellen:

„Vicces, mert az utolsó scrimek előtt egyszer sem játszottam életemben Jannát. Redditen bukkantam rá a topos Janna győzelmi arányára, így úgy gondoltam, miért is ne próbálhatnám ki. Azt írták 56%-os a győzelmi aránya, így hát kipróbáltam.”

Félelmetes, hogy a G2 ilyen lazán veszi a legnagyobb rivális elleni mérkőzéseket. Viszont már sokadjára bizonyítják be, hogy ha élvezik, amit csinálnak, akkor a legőrültebb választások is sikeresek tudnak lenni, nem kell ide meta-elemzés.

Egy biztos, őrületes roham lesz Európában a rájátszásban.

https://www.facebook.com/groups/lolhungary/

×