Ráadásul a telepítő mindenki számára elérhető.

Az Android-iOS ellentét a mai napig népszerű vitatéma a telefonvásárlók körében, de a hasonló nézeteltérések minden szegmensben megfigyelhetőek. Most viszont úgy tűnik, új fejezethez értünk, ugyanis a Project Sandcastle-nek köszönhetően végre az iPhone-okon is tudunk Androidot futtatni. Erre korábban azért nem volt lehetőség, mert az Apple mindent megtett annak érdekében, hogy ez ne következhessen be, azaz mind hardver, mind pedig szoftver szinten olyan korlátozásokat vezettek be, hogy a földi halandók számára lehetetlen legyen más operációs rendszer futtatása.

 

A Project Sandcastle ötletgazdája pedig immáron 13 éve dolgozik azon, hogy Android futhasson az iPhone-okon. Egyszer már ez össze is jött nekik, még 10 évvel ezelőtt egy iPhone 3G-n, azóta viszont nem sikerült megismételni a mutatványt, egészen idáig.

Matteyeux egy iPhone 7-esen mutatta be a műveletet, persze nem minden arany, ami fénylik, ez a Project Sandcastle-re különösen igaz, ugyanis a felhasználóknak rengeteg limitációval kell szembenézniük. A kamera például egyik készüléken sem működik és minden újraindításnál „eltűnik” a rendszer. Ettől függetlenül az első lépés sikerült, innentől már valószínűleg hamar fel fognak gyorsulni az események.

Ez se ma volt…

Amennyiben szeretnétek egy próbát tenni, a projekt weboldalát itt találjátok.

https://www.facebook.com/groups/huncsgo/

×