Még mindig az egyik legmeghatározóbb videós platform a Youtube. Viszont az évek során rendesen átrendeződött a legjobban fizető tartalmak rendje.

Sokan dédelgetnek videós álmokat, erre pedig az egyik legnépszerűbb platform a Youtube. Ugyan az évek során egyre több helyen kezdhettek vlogger, vagy streamer karriert az emberek, a híres videómegosztó még mindig az egyik legmeghatározóbb a piacon.

A Youtube legnagyobb – egyéni – csatornája Felix Kjellberghez, vagy ahogy a legtöbben ismerik, PewDiePie-hoz tartozik. Jelenleg 103 millió feliratkozója van a svéd videósnak, a naponta feltöltött videóit pedig több millió ember várja és nézi nap mint nap. Ugyan már nem csak videojátékokkal foglalkozik csatornáján, még mindig elővesz egy-egy játékot a mai napig. Éppen a tegnapi nap folytatta Minecraft szériáját:

 

Mivel az előbb felsorolt statisztikák alapján az egyik legsikeresebb vloggernek minősíthető a világon, joggal gondolhatnánk, hogy ez az anyagiakban is megmutatkozik. Nos, ez már nem ennyire egyszerű.

A CashLady legújabb jelentése azt mutatja, hogy mindez nem elég a kasszasikerhez. Félre értés ne essék, PewDiePie biztosan nem fog éhen halni, viszont követői tábora és több milliós nézettsége nem elég ahhoz, hogy a legtöbb pénzt keresse videónként.

Ebben ugyanis Vlad és Nikita jóval előtte jár, a két gyermek keresi ugyanis a legtöbb pénz Youtube videóival. Átlagosan 312 ezer dollárt videónként.

Ez azt jelenti, hogy feltöltésenként átlagosan 92 és fél millió magyar forintot keres Vlad és Nikita. Elég szép fizetés ha azt nézzük, hogy mindezt azért kapják, mert játszanak.

A svéd szupersztár egyébként a legjobb 10-be se fért be. Nemcsak a gyerekek, hanem további 27 videós előzi meg a listán, így PewDiePie csak a 29. helyen csücsül. A maga videónkénti 36 ezer dolláros fizetésével átlagosan 10 és fél milliót keres feltöltésenként a CashLady szerint.

Íme a legjobb 10 a jelentés alapján:

  1. Vlad and Nikita ($312.3k)
  2. Dude Perfect ($301.3k)
  3. Like Nastya ($258.5k)
  4. TheOdd1sOut ($168k)
  5. Lele Pons ($157.7k)
  6. Liza Koshy ($133k)
  7. Kids Diana Show ($126.9k)
  8. Collins Key ($120.9k)
  9. Toys and Little Gaby ($89.3k)
  10. James Charles ($79.8k)

Úgy tűnik, manapság jobban megéri fizikai játékokkal játszani és azokat bemutatni, mint a konzolokon, vagy PC-n tenni ugyan ezt.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×