Épp ideje volt már elhagyni a blower hűtőket.

A gyártóknál egyfajta berögződés volt idáig, hogy a referenciakártyáikat mindig blower típusú hűtőkkel szerelték. Ezzel az Nvidia szakított először az RTX kártyáik esetén, most pedig az AMD is rálép erre az útra.

A pletykák Redditen kaptak szárnyra, viszont semmilyen kézzel fogható bizonyítékot nem tudtak felmutatni ez ügyben a szivárogtatók, csupán az új nagy Navik promóképére támaszkodtak. Az AMD pénzügyi elemzésekről szóló streamje után maga a cég alelnöke, Scott Herkelman is megjelent a poszt alatt és meg is erősítette a pletykákat Redditen.

 

Ez azt jelenti, hogy az Nvidia után az AMD is egyedi hűtőkkel készül, aminek biztosan sokan fognak örülni, hiszen az RX 5700/5700 XT esetén is bőven akadtak hűtési problémák, a blower hűtőknek köszönhetően.

A blower hűtők noha nem túl kedveltek a gamer körökben, azért meg kell jegyeznünk, hogy vannak olyan esetek, amikor az a jobb választás. Az egyedi hűtőkkel ellentétben ugyanis a blower hűtők nem a házba fújják a meleg levegőt, hanem hátul kiengedik a fém rácson keresztül, így a meleg azonnal távozik a gépházból. A hátránya viszont, hogy a hőmennyiséget egyetlen ventilátor tolja át a bordákon, ami viszont jóval hangosabb, mint az egyedi hűtős társai. Emellett pedig magasabb hőfokokra is kell számítani a blower hűtők esetén.

Egyre kíváncsibbak vagyunk, hogy mit fognak tudni az AMD új kártyái…

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×