Sajnos a League of Legends esetében komoly fejfáját okoz a fejlesztőknek a smurf felhasználók létezése. Most a Clash-t kell megtisztítani tőlük.

A Clash végre megérkezett az éles szerverekre, s a sokadik megjelenése után most úgy fest, maradni is fog. Ez pedig azt jelenti, hogy a tizedik szezontól kezdve hivatalos, kliensen belüli versenyeken is indulhatunk barátainkkal.

Már több esemény is sikeresen lezajlott a mód élesítése óta, viszont még mindig vannak elvarratlan szálak.

Ilyen szál többek között a smurf felhasználók jelenléte.

 

Mivel értékes játékbeli tartalmakat nyerhetünk a hétvégi versenyeken, így sokan még mindig visszaélnek a tudásukkal. Valamilyen megmagyarázhatatlan módon örömet okoz a smurf felhasználóknak a tudásszintjük alatti játékosokat két vállra fektetni és bezsebelni a jutalmat érte. Viszont csak azért, mert ők jól szórakoznak, mások játékát elrontják ezzel, s technikailag csalást követnek el. Ellenük pedig határozottan lép fel a Riot Games:

A smurfölés megállítására vezették be például az SMS-en keresztüli hitelesítést, a kötelező Ranked besorolást, valamint Riot IamWalrus elmondása szerint, a háttérben további megelőzéseket tesznek a fiókok szűrése során.

Azt a kiadó is tudja, hogy mindez nem életbiztosítás és nem fogják tudni minden egyes esetben megakadályozni a csalást. Viszont azt is érdemes figyelembe venni, hogy nem minden csúfos vereség hátterében áll smurf játékos.

Vagyis, ha kellemetlennek érzed az SMS-ezgetést a Riottal, köszönd a smurf felhasználóknak!

https://www.facebook.com/groups/lolhungary/

×