A Riot Games okosan, úgy döntött, nem épít loot box rendszert az új játékába. Helyette majd a battle pass-ből szerezhetjük be a fegyverkinézeteket és további jóságokat. Minden jól alakul.

A Riot Games új fps játéka most igazi sztár a játékosok körében. A VALORANT, a gamer világ közel minden szegmenséből sikeresen gyűjti a rajongókat. A fejlesztők célja, hogy a CS:GO és az Overwatch tökéletes elegyét keverjék ki, ezzel megalkotva a first person shooter kategória csúcsragadozóját.

A fejlesztőknek nem idegen a tripla AAA-s játékok világa, a League of Legends ugyanis az elmúlt 10 éve talán legsikeresebb esport játéka, mely hatalmas játékosbázist tart fent, folyamatosan frissül és bővül. Ráadásul egyre komolyabban odafigyelnek rá a szponzorok is, ami egészen szokatlan megoldásokat is hozott már a játékba.

A League of Legends-ben több Louis Vuitton skin is szerepel. Kép: Riot Games

A Polygon értesülései szerint azonban a Riot egyelőre nem tervezi az agent skinek bevezetését. Helyettük (lévén, hogy fps játékról beszélünk) fegyverkinézetek lesznek, melyeket a battle pass-ből, vagy egyenesen a játék boltjából vásárolhatunk majd meg.

A fejlesztőcsapat nyilatkozata szerint nincs tervben, hogy az ügynökök is kapjanak skineket. A lehetőség adott a jövőben, de egyelőre a fegyvereken van a hangsúly.

A loot boxok és hőskinézetek helyett viszont biztos, hogy lesz battle pass, melyből különféle kozmetikai kiegészítőket kaphatunk minden szintlépésnél. Ahogyan az minden játékban, itt is a játékkal töltött idő számít majd a legtöbbet. Ha néha kicsit több XP-re van szükségünk, akkor pedig besegíthetnek a különböző küldetések.

Arról nem adott ki tájékoztatást, hogy a battle pass-nek milyen lesz pontosan a rendszere, így az hogy milyen gyakran fogják frissíteni a jutalmakat, még kérdés. Ha tippelnünk kellene, itt is majd szezonszerűen újul meg a battle pass, ez azonban csak találgatás.

Egy VALORANT fegyver koncepciós rajza. Kép: Polygon

Akárhogy is, jó hír, hogy ilyen módon a randomfaktor távol marad a játéktól. A battle pass-ből tudjuk, hogy mi eshet, ha pedig másra vágyunk, a store-ból bármikor beszerezhetjük a kívánt kinézetet.

Lesznek skin bundle-ök is, melyben több fegyverre is megkaphatunk egy bizonyos témára építő, hasonló kinézeteket.

Úgy néz ki, a Riot tényleg megpróbál minden közösségi elvárásnak megfelelni és nem próbálja meg lenyúlni a játékosait loot boxokkal, hogy olyan jutalmakat osszon, amire nincs is szüksége a játékosnak. Szép munka, csak így tovább!

https://www.facebook.com/groups/valoranthun/

×