A Call of Duty: Modern Warfare játékosainak többsége szerint szükség lenne arra, hogy kiválaszthassuk, melyik mapon szeretnénk játszani.

A map-választás szinte minden Call of Duty játékban alapvető funkció volt, bár mindegyikben kicsit máshogy jelent meg. Volt, hogy lehetőség volt kihagyni egy mapot, vagy épp véletlenszerűen (random) választhattunk ki egyet, ha mondjuk egyik sem tetszett annyira.

A Modern Warfare-ben viszont nincs ilyen opció, ami a rajongók szerint nagy hiba. Ugyanakkor, ahogy a Reddit bejegyzésekből kiderül, emiatt sokan elégedetlenek. Persze nem csak a map-választás lehetőségéről van szó, hanem arról, hogy sokan egyszerűen nem kedvelnek bizonyos mapokat. Euphrates Bridge, Grazna Raid és Arklov Peak például olyan nagy és nyitott terepek, ahol az ellenfelek sokszor úgy ölnek meg, hogy alig lehet őket észrevenni.

Kép forrása: Activision

A Reddit felhasználó, TheHeadache420 szerint erre megoldást jelenthetne, ha a szűrővel a mapokat is lehetne szűrni, nem csak a játékmódokat. Az Infinity Ward azonban egyelőre nem kívánja bevezetni ezt a lehetőséget. A mapok szűrésének engedélyezése a fejlesztők szerint nem lenne igazságos, hiszen akkor sokan csak azokon a mapokon játszanának, amin nagyon jók.

Please let us filter what maps we want to play. from r/modernwarfare

Számomra viszont ez az egyetlen módja, hogy jól érezzem magam a játékban” – írja TheHeadache420.

Nos, természetesen ennek bevezetése valóban vitatható, hiszen a játék lényege az lenne, hogy mindenki minden mapon, minden helyzetben tudjon játszani. A kihívások ellenére viszont sokan nem így játszanak. Ha számukra nem megfelelő a map, egyszerűen kilépnek a játék elején. A map-választás tehát egyértelműen kérdéseket vet fel.

A fejlesztők egyelőre vonakodnak berakni ezt a funkciót, mivel ez azt eredményezni, hogy a kevésbé népszerű mapok háttérbe szorulnának. Pedig a játék megjelenése óta nagyon sokat dolgoztak az új mapok bevezetésén.

Szerinted jó megoldás lenne a map-szűrő bevezetése, vagy ismét csak egyes játékosok nyafognak sikertelenségük miatt?

https://www.facebook.com/groups/codmwhungary/

×