Az Apple még mindig tarol.

Az Omida piackutató cég ezúttal a 2019-ben eladott mobiltelefontípusokat vizsgálta, és ezzel párhuzamosan arra voltak kíváncsiak, hogy melyek voltak a tavalyi év legnépszerűbb telefonjai a vásárlók körében. Az Apple telefonjai továbbra is rendkívül vonzóak a vásárlók számára,

ugyanis a 2018-as iPhone XR hozta el az első helyezést, a maga 46,3 milliós eladási darabszámával.

Úgy tűnik tehát, hogy az Apple terve bevált, amikor egy olcsóbb iPhone-t tűztek be a drágább modellek mellé. A második helyezés szintén az Apple nevéhez fűződik, ugyanis 37 millió iPhone 11 talált gazdára.

A top 10-be bekerült még az iPhone 11 Pro Max és az iPhone 11 Pro is, az előbbi a hatodik, az utóbbi pedig a kilencedik helyet húzta be sikeresen. A Samsungnak viszont egy alsó-középkategóriás telefonnal sikerült betörni a 3. helyre, méghozzá a Galaxy A10-zel, amiből 30,3 millió darab talált gazdára. A Samsung A szériás telefonjai egyébként nagyon mentek 2019-ben, a Galaxy A50-ből ugyanis 24,2 millió darabot szállítottak és a Galaxy A20 is felkerült a top 10-es listára a maga 23,1 milliós darabszámával.

A Samsungon és az Apple-ön kívül egyedül a Xiaominak sikerült bekerülnie az összesítésbe, méghozzá a Redmi Note 7-tel, ami a 8. legnépszerűbb telefon volt 2019-ben. Ez egyrészt a készülék remek ár/érték arányának köszönhető, másrészt Indiában rendkívül erős a brand. Érdekesség, hogy a Samsungnak egyik csúcsmodellje sem került be a legkelendőbb telefonok közé.

Forrás: Techradar
Borítókép: phonearena.com

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×