A Blizzard a negyedéves jelentésekkel betekintést kíván adni a fejlesztést érintő lehető legtöbb szegmensbe. Az elsőben a lokális kooperatív módról, PC-s fejlesztésekről és egy új ellenféltípusról olvashatunk.

A Blizzard újdonsága a Diablo 4-el kapcsolatban az úgynevezett Quarterly Update. Ebben a dokumentumban több fejlesztő is ad új információkat a munka előrehaladásáról és változásokról, a Diablo 3-mal szemben.

Új ellenfelek a Diablo 4-ben. Forrás: Blizzard

A negyedéves frissítés egy méretes részét Angela Del Priore írta, aki a Blizzard grafikus felületekért felelős csapat vezetője. Beszámolójában 2 fontos témát érint, melyek közül az első a PC-s kontroller támogatás. Angela a videóban elmagyarázza, hogy hogyan fog a grafikus felület alkalmazkodni ahhoz, hogy a PC-n játszó játékos épp kontrollerrel vagy billentyűzet és egér kombinációval játszik.

A kooperatívban játszó játékosoknak lehet fontos frissítés a fejlesztő másik témája, az osztott képernyős változások. A Diablo 4-ben már lehetősége lesz arra a játékosoknak, hogy egy időben, ugyan azon képernyőn mindketten hozzáférjenek a saját menüjükhöz. Ez a tapasztalatok szerint rengeteg időt tud majd megspórolni.

A Cannibal Family erőssége a sebesség. Forrás: Youtube / Blizzard

A következő szekcióban szó esik egy új fogalomról, a szörny családokról. Ennek a lényege, hogy hasonló ellenfelek együtt fognak dolgozni, hogy új kihívások elé állítsák a játékosokat. Példának okáért ilyen a Drowned család, melynek része a bruiser, egy ranged DPS, egy melee DPS, a „swarmer” és a dungeon boss. Ezek a családok a régi Diablo játékokból ismerős ellenségekből állnak össze.

Az új család: Cannibals

A Cannibals family újdonság minden Diablo játékosnak. Taktikájuk, hogy ranged DPS helyett sok, gyors egységből állnak, ezzel rákényszerítve a játékost, hogy gyors döntést hozzon. Ilyenek lesznek a Cannibal család tagjai:

 

Nektek tetszenek az újdonságok? Bíztok a Diablo 4-ben?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×