Emlékeztek még 2015-ből Faker Slayerre? A beceneve egy izgalmas történet, a következő hír viszont kifejezetten elkeserítő.

Dumbledoge, akire sokan Faker Slayer-ként emlékezhettek, február 21-én bejelentette a visszavonulását. Ez a bejelentés azonban egészen más volt, mint más játékosoknál. Dumbledoge ugyanis az oknak egyértelműen a homofób megkülönböztetést jelölte meg, és állításait bizonyítékokkal is alátámasztotta.

Reméljük látjuk még ilyen boldogan. Forrás: RIOT

Miközben a közleményben megemlített legtöbb játékos nyilvánosan bocsánatot kért a játékostól és a közösségtől is, egy volt csapattárs, Zeitnot nem állt be a sorba, sőt, elutasítja a vádakat. Állítása szerint a Dumbledoge által bizonyítékként használt képernyőfotókon nem vele folytatott párbeszéd látható, valaki más használta az ő nicknevét. Ennek ellenére a durva viselkedést elismeri, a diszkriminációtól viszont elhatárolódik.

Zeitnot közleménye lefordítva a következő:

„Szeretném elmondani, hogy a képeken, amiket Kemal megosztott és Zeitnot látható, nem én vagyok. Másodszor, elismerem, hogy nem kellett volna durván beszélnem az edzőnkkel a tréning utáni meetingen. Ennek ellenére szeretném, ha tudnátok, soha nem használtam semmilyen diszkriminatív jelzőt, semmilyen körülmények között. Kategorikusan elutasítom a vádakat bármilyen fajta gyűlöletbeszéd miatt.”

Annak ellenére, hogy nem tettem semmilyen homofób kijelentést, elfogadom a csapatom büntetését a sportszerűtlen és durva viselkedésem miatt.

A SuperMassive egyelőre nem kommentálta az esetet, Zeitnot pedig játszhatott a csapat legutóbbi mérkőzésén is.

https://www.facebook.com/groups/lolhungary/

×