A Witcher 3 eladásai elértek egy bizonyos határt, így a CD Projekt RED abban a szerencsében részesül, hogy a jövőbeli bevételek 80 százalékát megkapják a Steam eladásokból.

A Witcher 3 sikere továbbra is töretlen, és talán a Netflix sorozata miatt most többen veszik, mint korábban. A 2018. október 1-jén megjelent játék már 50 milliós bevételt ért el a Steam áruházban, a mérföldkő pedig bizonyos szempontból nagyon jelentős a kiadó számára.

Mint tudjuk a Valve üzletpolitikája szerint a bevételek 30-70 százalékos arányban oszlanak el a Steam és a fejlesztő között. Ez azt jelenti, hogy egy Steamen eladott játék árának 70 százaléka jár a fejlesztőknek. Amennyiben viszont az eladások elérik a 10 millió dollárt, az arány már 25-75 százalék. Az 50 millió elérésekor pedig 20-80 százalék. Eszerint tehát a jövőben a CD Projekt RED a bevétel 80 százalékát megtarthatja.

Ezt a változást egyébként az Epic Games Store üzletpolitikája eredményezte. Az Epic ugyanis 12-88 százalékos eloszlást ígér a fejlesztőknek, függetlenül attól, hogy mekkora összbevételt érnek el. Ha valaki viszont ennél jobban szeretné támogatni a CD Projekt RED-et, akkor a GOG oldalán érdemes megvenni a játékot, hiszen a 100 százalék az övék.

Neked már megvan a Witcher 3?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×