Eddig több mint 20 map készült a Rainbow Six: Siege-be, melyek mindegyike reworkot kaphat a jövőben. Addig ne is számítsunk újra – jelentette ki a Ubisoft.

Már a nyakunkon a Rainbow Six: Siege ötödik éve, ami tele lesz újdonságokkal. Kapunk 6 új operátort, új Year 5 Pass-t, no meg lesznek persze map átalakítások is. A Y5S1 során Oregon kap reworkot, mely valószínűleg megváltoztatja a játékmenetet az egyébként sokak által hőn szeretett mapon.

Kép forrása: Youtube

Persze minden egyes alkalommal, amikor elindul egy új évad, van rá esély, hogy az új operátorok érkezésével új map is érkezik a játékba. Persze az utóbbi időben láttuk, hogy ez nem annyira törvényszerű, mint mondjuk a játék első éveiben.

A Siege Invitational bemutatójában persze részletesen is szó esett az Oregon reworkről. Leroy Athanassoff game director elmagyarázta, hogy a fejlesztők jelenleg inkább a meglévő térképekre összpontosítanak, nem pedig arra, hogy újat építsenek. Leroy szerint a játék jelenlegi helyzetében sokkal több értelme van a már létező pályákat fejleszteni, mint új mapokat létrehozni.

„Amikor valami újat készítünk, mindig megvan a veszélye annak, hogy kiegyensúlyozatlan lesz stb. Amikor már egy létező mapot veszünk, a közösséggel közösen képesek vagyunk meghatározni, hogy mi a probléma vele” – mondta Leroy hozzátéve, hogy így tökéletesíteni tudják a mapokat.

 

„Amikor eljutunk arra a pontra, hogy az összes map át lesz dolgozva, és azok elég érdekesek és kielégítők lesznek, akkor hajlandók leszünk újakat készíteni” – mondta.

Athanassoff szerint a jövőben tehát Favela és a Bartlett mapok is átdolgozáson mehetnek keresztül, amelyek jelenleg egyáltalán nem elérhetők a Siege játékmódjaiban.

Szerinted is helyes döntés a maprework, vagy te inkább új mapot szeretnél?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×