Sikeres játékstúdió sikeres játéksorozatában játszódó third person játék szivárgott ki? Mi ez, megint hétfő?

Annak idején még 2002-ben jelentette be a Blizzard, hogy belépnek a korábban nem próbált lövöldözős piacra is, a Nihilistic Software-rel karöltve. A StarCraft: Ghost az RTS-ből is ismert Terran kém/bérgyilkos karakterek bőrébe bújtatta volna a játékosait, hogy testközelből próbáljuk meg a Zerg inváziót visszaverni.

A játék fejlesztése folyamatos akadályokba ütközött, ide-oda dobálták fejlesztők között, és a Blizzard sokáig nem akarta beismerni az elkaszálást. 2014-ig kellett várni, hogy a szintén félbehagyott Titan MMO-val kapcsolatos Polygon interjúban Mike Morhaime elismerje, hogy a játék fejlesztését hivatalosan is abbahagyták.

Amikor már azt hittük, nem marad más, csak látványtervek meg egy előzményregény, mégis felbukkant a játék játszható formája. A fájlmegosztókon terjed egy példány, amit még az eredeti Xbox konzolokra terveztek. Több youtube felhasználó is töltött fel részleteket a játékból, bár a Blizzard az elmúlt órákban komoly hadjáratba indult, úgyhogy sorra törlik a videókat. A cikk írásának pillanatában ez a videó még elérhető:

 

Ránézésre a lehető legátlagosabb, kora 2000-es évekbeli T/FPS játékok világát hozza a StarCraft: Ghost is. Ha csak egyetlen képkocka villanna fel előttem egy másodpercre, nem vagyok biztos benne, hogy nem nézném valamelyik korai Halo résznek. Természetesen ahogy egy félbehagyott játéktól várható, a kipróbálható verzió tele van bugokkal és megoldhatatlan küldetésekkel, de az első néhány map játszható állapotban van.

A játék valószínűleg soha nem lesz hivatalosan elérhető állapotban, de a most elérhető videók érdekes pillanatképet adnak arról, hogyan képzelte el a Blizzard a portfólió bővítését 2002-ben.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×