A világranglista öt legjobb csapata közül csak a Liquid jutott be a BLAST Premier hat fős döntőjébe. Mások kiestek, vagy el sem indultak.

Egyre nehezebb követni a profi CS:GO mezőny alakulását. Ez egyszerre igaz a csapatok formájára, és a versenyszervezők által kiküldött meghívókra is. Tökéletes példa a BLAST Premier mezőnye és a végül döntőbe jutott csapatok névsora.

Az aktuális világranglista szerint ugyanis a 2. helyezett mousesports és a 4. helyezett fnatic például meghívót se kapott a tornára. Cserébe ott volt a 26. Complexity és a 25. OG is a mezőnyben. Ennyit a meghívókról, haladjunk is tovább.

Hiszen ezek a „kis” csapatok nem érdemtelenül kaptak meghívót, mindketten tovább is jutottak a döntőbe.

Ezzel szemben viszont a világelső Astralis, és az ötödik Evil Geniuses nem jutott tovább a csoportból, totálisan felborult tehát a papírforma.

BLAST Premier továbbjutók

Csoportelsőként jutott tovább a FaZe, mely mapot sem vesztett a 3 lejátszott Bo3 alatt. Kétszer is nullázták a Liquidet a halálcsoportnak kikiáltott négyesben.

A Na’Vi sokkal nehezebb úton jutott el a csoport elsőségig, az első meccset ugyanis elbukták a Vitality ellen. A kiesés elkerüléséért az Astralis volt az ellenfél, izgalmas 2:1 után végül s1mple-ék maradtak versenyben. Ezután a Na’Vi már nem ismert kegyelmet, lenullázták és kiejtették a Vitality-t, majd a Complexity ötösét is.

A G2 szintén magabiztosan ment végig csoportján, egyedül a döntőben buktak mapot kennyS-ék. A 100 Thieves és az OG nagyon simán kaptak ki az első két meccsen, a döntőben aztán egy szorosabb meccsen ugyan, de szintén lenyomták az OG-t.

Hat továbbjutóval rendezik tehát a BLAST Premier Spring 2020 döntőjét, az összdíjazás az eddig gyűjtött pénzek mellé újabb 750 000 dollár lesz. És egy beülő az év végi, 1,5 millió dolláros BLAST Premier Global Final csapatai közé.

A maradék két helyet a csoportkörben kiesett csapatok közül töltik fel, így bőven van még esélye kijutni a meglepetésre kieső Astralis-nak vagy a Vitality-nek.

https://www.facebook.com/groups/huncsgo/

×