A vásárlás még egyszerűbb lesz ha a funkció széles körben elterjed, de erre még sokat kell várni, főleg Magyarországon.

Az Augmented Reality vagy magyarosan a „kiterjesztett valóság” lesz sokak szerint a jövőnk egyik legfontosabb eleme. Ezt a virtuális tér típust legtöbben a Pokémon Go-ból ismerhetik, ahol a kis zsebszörnyeket a kameránk és az applikáció segítségével a valóságos tér részeként élvezhetjük. Azóta persze már rengeteg játék használja a funkciót több, kevesebb sikerrel.

A technológia azonban még mondhatni gyerekcipőben jár, de sokan gőzerővel fejlesztenek vele. Így tesz az Apple is, akik a játékok helyett most a vásárlás egy új szintjét mutatnák be a felhasználóknak. A Quick Look-ot még 2018-ban adták ki, ami iPad és iPhone felhasználók számára tette lehetővé tárgyak 3D-s megtekintését, de az új funkció integrálja az eddigieket a boltok webshopjába.

kép forrása: iphonefirmware.com

A boltok számára ugyanis mostantól lehetséges lesz egy egyszerű gomb hozzáadása a termék leíráshoz és a kamera segítségével már láthatjuk is a tárgyat valódi méretében, színében sőt még esetleges hangjával is. Ahogy a képen is látjátok, ha egy új mosógépet vennétek, de nem tudjátok elfér-e majd a fürdőben, ezzel könnyen letesztelhetitek még vásárlás előtt. Ezt pedig egy gombnyomással meg is vásárolhatjuk az Apple Pay-en keresztül.

Ennek persze az elterjedése még a jövő zenéje, de az Egyesült Államokban a Home Depot, Wayfair és a 1-800-Flowers már aktívan használja a funkciót.

Cikk forrása: techcrunch.com

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×