A Hearthstone Battlegrounds talán legveszélyesebb választásai a Murloc-ok. Nagy a kockázat, de a végén nagy a jutalom is.

Érdekes statisztikát kaptunk a HSReplay elemzőitől, mely középpontjában a Murloc-ok állnak. A Battlegrounds játékmód egyik népszerű koncepciójáról beszélünk, akik nagy győzelmeket és nagy bukásokat egyaránt képesek összehozni. Nézzük csak meg az alábbi példát, melyet dog streamjében figyelhettünk meg.

Tökéletesen mutatja, hogy milyen erő rejlik ezekben a kis dögökben.

Innen indult a koncepció, dog azonban pontosan tudta, hogy ennyi HP ellen nincs elég sebzése. Tudatosan is készült erre az eshetőségre, ott van a kezében két Brann is. Innentől egyszerű a képlet: kell egy harmadik Brann, és a Tidehunter tokenjeivel együtt rögtön kap 2 Triple Reward kártyát is. Az egyikből szerezni kell egy Megasaurt, és jó képességeket kell kapni rá. Divine Shieldet és Poisonous-t mindenképp.

Ahogy a képen is látható, összejött a bravúr, ezzel pedig dog úgy nyerte meg a meccset egy kb fullos Demon koncepció ellen, hogy egy kör alatt az egész tábláját lecserélte. Az egészet!

High Risk, High Reward Murloc

Azt tehát már látjuk, milyen erőt képviselnek ezek a cseppet sem békés, vízparti lények. Ehhez viszont az kell, hogy eljussanak a late game stádiumba, ahol már kamatoztatni tudják a bennük rejlő erőt. Erre világít rá a HSReplay statisztikája is.

Ha Murloc koncepciót választunk, annak a legnagyobb a valószínűsége, hogy elsők leszünk (19.5%)! A második legnagyobb esély pedig arra van, hogy full utolsók leszünk (18.6%) Ha utánaszámolunk, a Top4-re összesen 38.9% esélyünk van. A 19.5%-os első helyre való esély tehát több, mint a 2., 3. és 4. helyre számított esély összesen (19.4%).

A Murloc stratégia tehát papíron egyszerűnek tűnik. Túl kell élni az early game fázist, bejutni a Top4-be. Ott már több esélyünk van megnyerni az egész meccset, mint hogy kiessünk. Óvatosan tehát a Murloc álmokkal, az elején még necces a dolog! 

×