Az ESL alelnöke személyesen kért bocsánatot Cache készítőjétől, ettől még persze a pénz egy helyben áll.

Az ügy megértéséhez egészen 2019 szeptemberéig kell visszanyúlni, ugorjunk is tehát vissza fél évet az időben. Az ESL One New York szeptemberi versenyén debütált ugyanis a felújított Cache. Itt mutatták be először élesben, a nagyközönség előtt az FMPONE által készített mapot.

Az exkluzivitásnak persze ára volt. Vagyis csak lett volna, mert az ESL szépen elfelejtette kifizetni.

Itt kanyarodunk rá a mögöttünk álló hétvége eseményeire, amikor is FMPONE úgy vélte, lassan ideje a nyilvánossághoz fordulnia. A pálya készítője ugyanis a mai napig nem kapta meg járandóságát az ESL One New York pályabemutatója után.

 

Fél éve várja tehát a számla kifizetését. Ne felejtsük el, amire FMPONE is felhívta a figyelmet, 2020 első Major tornájának szervezőiről beszélünk. Nem túl jó hír egy ekkora verseny előtt, hogy fél évet kell várni a kifizetésekre.

A kommentek között gyorsan megjelent az ESL alelnöke is. Biztosította a map készítőjét, hogy rákérdez az esetre az irodában.

Többször láttuk már, hogy a nyilvánosság milyen erővel képes hatni még az ilyen óriási szereplőkre is, mint az ESL. Sőt, igazából csak ez képes ténylegesen hatni rájuk. Ha ugyanis kisemberként próbál elintézni velük bármit egy partner, általában ez a vége. Fél év várakozás az elvégzett munka kifizetésére. Korábban a MIBR és Henry G is panaszkodtak már az ESL elmaradt számláira, de a nyilvánossághoz fordulás itt is bejött.

Reméljük a szervezet tanul az esetből, és a Minorok díjazásánál már nem lesznek ilyen problémák. És akkor a Major nagy versenyéről már ne is beszéljünk…

https://www.facebook.com/groups/huncsgo/

×