A Mythic Quest sorozat egy videojáték-fejlesztő csapat életét mutatja be, tele humorral és gamer vonatkozással. A fogadtatása abszolút pozitív.

Sajnos mi még nem láttuk a Mythic Quest: Raven’s Banquet című sorozatot, így biztosan nem fogunk semmi elspoilerezni. Azok után, amit viszont a neten tapasztaltunk, biztosan bele fogunk nézni.

Még a múlt hónapban, a Mythic Quest első előzetesének megjelenésekor írtunk róla. Akkor annyit lehetett tudni, hogy a Felhőtlen Philadelphia alkotója Rob McElhenney új sorozatáról van szó. A történet szerint a világ legjobb MMO RPG-je készül(ne), ám a fejlesztők hétköznapi élete nem éppen felhőtlen.

McElhenney a sorozatban Ian Grimmot alakítja, a stúdió vezetőjét, aki – meglepő módon – egy önelégült bunkó. Ez természetesen feszültséget okoz a stúdióban, főleg azért, mert a játék főszereplője maga Grim, aki egoizmusát megpróbálja a játékba építeni. Ez persze nem mindenki szerint célravezető, de persze mindig van egy nagy terv.

https://www.youtube.com/watch?v=pMaPCYRPhY0

 

Azt már akkor is tudni lehetett, hogy egy humorral teli, szarkasztikus, ugyanakkor a játékfejlesztés folyamatát és nehézségeit bemutató sitcomról van szó, ami valószínűleg elnyeri majd a gamerek tetszését.

Ez azonban mindig egy kétélű fegyver, hiszen amennyiben a készítők valójában nem ismerik a gamer közösséget, úgy inkább ellenszenvet vált ki. Nos úgy tűnik, hogy erről nincs szó. Az AppleTV szolgáltatásában már teljes egészében elérhető az első évad, ami néhány rajongói komment alapján egész jó lett.

Kép forrása: AppleTV

Ha csak az IMDb oldalt nézzük, a 851 értékelés átlaga szerint a film 7.3 pontot és a 10-ből. A szavazók 24 százaléka 10 pontra értékelte.

A Mythic Quest-nek közben már külön Reddit oldala is van, ahol minden egyes epizódot kibeszélnek. A legtöbb komment szerint nem rossz a sorozat, ami különösen jó szórakozás lehet a gamer közösség tagjainak. A Kotaku szintén pozitívan értékelte.

Ismerd meg minden idők leggrandiózusabb többjátékos videojátékának fejlesztőit. Ezen a világépítésre, hősalkotásra és legendaírásra szakosodott munkahelyen a legnagyobb csaták nem a játékban zajlanak, hanem az irodában – olvasható az AppleTv oldalán.

A sorozat elérhető tehát az AppleTV szolgáltatásban, eredeti nyelven, magyar felirattal. Természetesen kíváncsiak vagyunk a te véleményetekre is. Milyennek találjátok a sorozatot?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×