Az üzlet jól ment egy ideig, aztán a rendőrségnek is feltűnt a trükközés.

Először csak egy kis plusz pénzt szeretett volna, de hamar beindult a biznisz. Most 5 év börtönnel nézhet szembe az a 24 éves lengyel gamer, aki accountok adás-vételével kereste kenyerét 2014 és 2018 között. A játékokat, illetve pontosabban fogalmazva a fiókokat különböző aukciós oldalakon árulta, borzasztó alacsony áron. Volt viszont egy csavar is a történetben, ugyanis ugyanazt az accountokat több vásárlónak is eladta, így busás haszonra tett szert.

A bíróság szerint a vádlott több, mint 260 ezer dollárt, azaz 80 millió forintnak megfelelő összeget keresett a 4 év alatt.

A terv egyébként az elején bevált, ugyanis a rendszer nem léptetett ki senkit. Viszont ha ugyanazzal a játékkal akartak többen egyidejűleg játszani, akkor már egyből észrevették a felhasználók, hogy valami nincs rendben, ugyanis a rendszer egyszerre csak egy embernek engedte a játékot.

A hatóságoknak viszont sikerült lekapcsolniuk az illetőt, akit az átverések mellett szerzői jogsértéssel is vádolnak, ugyanis a Steam és más hasonló rendszereken egy accounthoz kizárólag egy személy tartozhat. A jelentések szerint 34 ezer dollár összértékű eszközöket koboztak el a sértettől a hatóságok. A hatályban lévő lengyel törvények szerint akár 5 év börtönt is kaphat a 24 éves férfi.

Forrás:  rmf24

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×