Az Epic Games Store exkluzivitása véget ért, így a Metro Exodus végre megjelenhet a Steamen. Aki erre várt, most behúzhatja a könyvtárába.

A Metro hivatalos Twitter oldalán osztották meg a hírt, hogy a Metro Exodus 2020. február 15-én megjelenik a Steam kínálatában is, egy évvel azután, hogy először megjelent az Epic Games áruházban és konzolokon.

Nem véletlenül írják egyébként azt, hogy a játék „visszatér” a Steamre, hiszen korábban is volt aloldala, sőt előrendelhető is volt a megjelenés előtt, azonban később az Epic exkluzivitás miatt eltávolították.

A Metro Exodus fejlesztője a Deep Silver akkor vállalta a felelősséget a döntésért, a sok kritika ellenére a játék mostanáig csak az Epic oldalán volt megvásárolható PC-re. A Deep Silver akkor azt mondta: ennek köszönhető hogy a szokásos 60 dolláros ár helyett 50 dollárért tudják kínálni a játékot.

Röviddel azután, hogy a Metro Exodus lekerült a Steamről, a Valve a döntést tisztességtelennek titulálta a Steam ügyfelekkel szemben, különösen azután, hogy hosszú ideig előrendelhető volt. Sok hasonló helyzet alakult ki az utóbbi időben az Epic exkluzivitások kapcsán, de ez volt az egyik legsúlyosabb.

A Deep Silver eddig nem adott ki adatokat arról, hogy a játék milyen eladást produkált az Epic Store-ban, de hamarosan majd kiderül, mennyire lesz rá érdeklődés a Steamen.

Te megveszed majd a Metro Exodust a Steamen?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

 

×