Hosszú csata után végül a Limit győzte le először az Ősi Istent, N’Zothot a mythic Ny’alotha raidben.

 

 

Nem volt problémáktól mentes a World of Warcraft Battle for Azeroth kiegészítő utolsó raidjének világelső versenye. Az új raid leküzdéséért zajló küzdelmet késleltette, hogy néhány játékbeli mechanizmus egyszerűen rosszul működött, a Blizzard pedig egy esetben konkrétan eltüntette a bosst a raidből. Végül azonban a Complexity Limitnek sikerült legyőznie a mythic raid által állított akadályokat, és leküzdeni az Ősi Istent, N’zothot.

„Nem érdemlek egyedül ekkora nézőközönséget”

Ahogy arról a Dot Esports is beszámolt, a Limit 10 napon át haladt a Ny’alotha raidben, és összesen 274-szer próbálkoztak az utolsó boss leküzdésével. Ebben a kiegészítőben a Limit mindhárom fontos világelső küzdelemben pont lemaradt az első helyről, úgyhogy kijárt már nekik ez a győzelem.

A klán 2015-ös alapítása óta az Egyesült Államok top helyezettje, régiójukban az összes többi csapatot rendre megverték minden raidben, kezdve a Hellfire Citadellel. Ebben a kiegészítőben azonban ki akartak törni a régióból, hogy tényleg az övük alatt tudhassanak egy igazi világelső címet – és végre sikerrel jártak. Ezzel 10 éves (!!!) sorozatot törtek meg, hiszen azóta nem sikerült Észak Amerikai guildnek behúznia ilyen eredményt.

A győzelem pillanatát elég sok szemszögből láthatjuk, hiszen a csapat tagjainak többsége élőben streamelte az összes kísérletet. Ám a lelkesen ordítozó WoWosok helyett én most hadd emeljem ki Darkeet, a csapat Brewmaster Monkját. N’Zoth elesésekor körülötte mindenütt felugrottak a csapattagok, ő pedig meglepetten néz körbe, leveszi a fülesét, hogy jól hallja-e, hogy fülsüketítő ordításorkán tört ki körülötte a stúdióban, és csak annyit kérdez: „nyertünk?” Miután konstatálja, hogy igen, pontosan ez történt, még hozzáteszi: „elég jók vagyunk a játékban”.

A másik fontos pillanat a Limit győzelme után, amikor a raid vezetője és edzője, Maximum az első ünneplések után visszatért a streamhez. Arra kérte az összes nézőjét, hogy ha azt tervezik, hogy feliratkoznak a csatornájára, ne tegyék. Az ő csatornáján nézték ugyanis legtöbben az utolsó sikeres kísérletet, és a végéhez közeledve egyre többen érkeztek hozzá, hiszen ő volt a Twitch listájának a tetején. Azonban hangsúlyozta: ő egyedül nem érdemel ekkora nézettséget, és inkább menjenek fel a Complexity Limit Twitch csapatának oldalára, és onnan válasszanak valakit, hozzájuk iratkozzanak fel.

UPDATE: Többen jeleztétek, hogy kimaradt a cikkből, hogy a Limit 16 órás előnyből indult. Természetesen ez alapvető helyzet volt eddig is sajnos minden eddigi világelső versenynél, ettől függetlenül ki kellett volna térnünk rá. Az új mythic raid ugyanis először az észak-amerikai szervereken válik elérhetővé, majd 16 órával később az európaiakon. Mindezek ellenére korábban minden alkalommal az európai guildek ledolgozták ezt a 16 órás előnyt, most azonban nem sikerült még.

Ezen rész írásakor a Limit majdnem pontosan 13 órával korábban győzte le N’zothot, azaz ha a Method három órán belül ugyanúgy sikeresen befejezi a raidet, akkor tényleges időben ők lesznek a gyorsabbak a Limittel szemben. Ám azonban ha így is lesz, ez nem teljesen veszi el a Limit sikerét, hiszen az elmúlt tíz évben nem sikerült Észak-Amerikai guildeknek még 16 órás előnnyel sem elsőnek lenni.

Nagy pacsi a Limitnek innen Európából is, jöhetnek a következő kihívások!

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×