Az idei év egyik legnagyobb vesztese Akali. A League of Legends egyik legmegosztóbb karakterét a föld alá nerfelte a kiadó, ami nem minden profinak tetszik.

Amióta elkészült az Akali rework, a hős kirobbanthatatlan volt a metából. Az eredeti verzió még a tornyok alatt sem volt látható a füstjében sőt, a Q képessége gyógyította is a hőst. Mindez 2018-ban nézett ki utoljára így, a Riot Games azóta folyamatosan egyensúlyba próbálja helyezni a karaktert. Egy kicsit elvesznek innen, egy aprót hozzátesznek oda, de összességében nem változott semmi.

Valószínűleg ennek köszönhető az a drasztikus módosítás, ami a 10.3-ban találta meg a karaktert. Visszavettek a Q képességéből, a W már csak rövid ideig szolgáltat mozgási sebesség bónuszt, az ultijának első fázisát pedig már csak hősökön használhatjuk.

A G2 sztárja, Perkz, viszont úgy érzi, hogy ezúttal túl messzire ment a Riot Games. Ráadásul nem is a kulcsfontosságú aspektusait nerfelték a hősnek, ezzel teljesen megölve azt.

„Akalit nerfelni kellett, de nem ennyire és nem így. Elég gáz, hogy ennyire elbántak vele.”

Azt maga Perkz is bevallotta, hogy szükséges volt a karakter gyengítése. Véleménye szerint a kompetitív érában meglehetősen erős volt, bár Solo Queue szinten már nem érezte annyira kimagaslónak. A Q képességének sebzése túlzó volt, abból ő is lecsípett volna egy kicsit. Viszont az, hogy három képességén is gyengítettek Akalinak, s cserébe semmit sem buffoltak rajta, totálisan játszhatatlanná tette a karaktert.

Valószínűleg ráunt a sok Akali tiltásra a Riot Games, ezért tették parkolópályára az orgyilkost. De gond egy szál se, ahogy Zac ultijának esetében is történt, gyakorlatilag bármikor visszacsinálhatják a már jól ismert Akalit.

https://www.facebook.com/groups/lolhungary/

 

×