Az LDLC egykori Major győztes AWP-se szögre akasztja profi karrierét, és a továbbiakban a streamer karrierére koncentrálna.

Gabesson visszavonulása után újabb legendás játékostól búcsúzik a profi CS:GO közösség. Edouard „SmithZz” Dubourdeaux, a 2014-es DreamHack CS:GO Major bajnoka felhagy a profi játékkal.

Bár az elmúlt évet már inaktivitásban töltötte, most ténylegesen elbúcsúzott a G2-tól.

Búcsúposztjában kifejti, mennyire hálás az elmúlt 15 év sikereiért, amit profiként a Counter-Strike szervereken tölthetett.

„Ez a játék nevelt fel, miatta lettem az, aki ma vagyok. Általa ismertem meg a legfontosabb embereket az életemben, rengeteget utaztam és felfedeztem a világot. Ezekért pedig egész életemben hálás leszek.”

A szokásos köszönetnyilvánítások után pedig azt is elárulta SmithZz, mihez kezd a rászakadt szabadsággal.

„Ez a lehetőség most egy új utat nyit előttem, egy streamer karrier esélyét. Rengeteg célt látok magam előtt, például hogy a közösség számára megmutassam, profivá válni elérhetőbb, mint gondolnák.”

Parádés karriert tudhat maga mögött SmithZz. 2013-ban beválasztották a HLTV legjobb 20 játékost felsoroló listájába, 2014-ban pedig Majort nyertek az LDLC-vel. Kevesen mondhatják el magukról, hogy ilyen nívós egyéni és csapatszintű elismerést is elkönyvelhettek karrierük során.

Sok sikert kívánunk a továbbiakhoz, reméljük még sokat hallunk felőled SmithZz!

https://www.facebook.com/groups/huncsgo/

×