Unortodox választások mindig is voltak és lesznek a League of Legends-ben. Ám ezúttal a Soraka top jobban teljesít, mint azt elvárnák tőle. Érkezik is a nerf hamarosan.

A napokban egy elég érdekes off-meta választás ütötte fel a fejét, Soraka ismét a felső ösvényen hódít. Az eredetileg támogatónak szánt karaktert már a profik világában is felvitték topra. G2 Wunder mutatta meg a világnak, mire is képes a hős.

Soraka nagyon erős ösvényfázissal rendelkezik. Folyamatosan tudja sebezni és piszkálgatni ellenfeleit, mialatt saját magát gyógyítja. Ha pedig bajba kerülne, a beépített Silence az esetek túlnyomó többségében elég a meneküléshez. Viszont nem is a laning phase miatt választják, hanem amiatt, ami utána következik.

Nincs jobb elsősegélyszolgálat egy proaktív Sorakánál. Épp ezért ugrott meg a 10.2-es ciklusban a hős választási aránya.

 

Természetesen egy ilyen jelenség a fejlesztők figyelmét sem kerülheti el, legutóbb Riot August osztotta meg véleményét a karakter szokatlan pozíciójáról.

Maga a felvetés, hogy bizonyos karakterek más ösvényeken is felbukkannak, meglehetősen tetszik a Riotnak. Viszont Soraka átesett a ló túloldalára, jelenleg 56-57%-os győzelmi aránya van Solo Queue-ban, ami egyértelműen azt jelzi, hogy valami nagyon nincs egyensúlyban nála. A hős most a játék legjobb toposa ez alapján, egyedül Sett az, aki felveszi vele a versenyt.

Ez pedig egyetlen dolgot jelenthet: vészes határidőn belül érkezik a nerf.

Riot August egy meglehetősen masszív módosításcsomagot jósol, valószínűleg egy ideig nem fogjuk új pozícióban látni Sorakát.

Idő még van LP-t farmolni a hőssel, valószínűleg a nerf a 10.4-es frissítés előtt nem fog befutni.

https://www.facebook.com/groups/lolhungary/

×