Már két hete annak, hogy PewDiePie bejelentette, hogy szünetet tart Youtube csatornáján. Azóta is heti átlag 33 ezer feliratkozót szerez.

Abban gondolom minden tartalomgyártó egyetért, hogy a csatornák növekedésének a kulcsa a rendszeresség, ezért mindenki igyekszik legalább hetente egy-egy videót feltölteni. Az egyik legnépszerűbb Youtuber azonban nemrég úgy döntött, kis szünetet tart, és egy darabig nem tölt fel új tartalmat. Ennek ellenére PewDiePie az elmúlt két hétben további feliratkozókat szerzett – írja a Dexerto.

Lehet, hogy pont PewDiePie lesz az, aki bebizonyítja, hogy a legnagyobbak minden megtehetnek. Még azt is, hogy nem csinálnak semmit. Természetesen PewDiePie esetében a szünet után feliratkozók száma elenyésző a 103 millióhoz képest, amivel jelenleg rendelkezik, de érdekes statisztika.

 

Tavaly ugye elég gyors ütemben nőtt a feliratkozó szám, hiszen megindult a verseny PewDiePie és a T-Series csatornák között, hogy ki éri el előbb a 100 milliós álomhatárt. Akkoriban volt olyan, hogy PewDie 200 ezer feliratkozót szerzett naponta. A T-Series egyébként már 127 millió feliratkozónál jár.

Január 15-én került fel a szünetet bejelentő videó, január 19 óta pedig átlagosan napi 33 ezer új fejhasználó szavazott bizalmat a csatornának – derül ki a SocialBlade statisztikájából. A heti átlag feliratkozó pedig több mint 233 ezer. Érdekes, hogy pont ebben az időszakban érte el a csatorna az új mérföldkövet. Azaz átlépte a 103 milliós feliratkozószámot január 26-án.

Kép forrása: SocialBlade

 

A SocialBlade becslései szerint ilyen ütemben valamikor február végén meg lehet a 104 millió is. A rajongók pedig abban reménykednek, hogy addigra új videók is felkerülnek a csatornára. Egy másik statisztikából ellenben az derül ki, hogy a videók átlagnézettsége jelentősen csökkent. Ez persze természetes, amikor az ember nem tölt fel új tartalmat.

Kép forrása: Statshee

Úgy tűnik, a sok népszerű csatorna közt, melyek igyekeznek állandó tartalommal fenntartani a növekedést, PewDiePie bebizonyítja, hogy ő még akkor is sikeres, ha éppen nem csinál aktívan semmit. Ez persze valószínűleg túlzás, hiszen gyaníthatóan van terve a jövőre nézve, sőt még az is lehet, hogy nagy meglepetéssel tér vissza.

Te követed PewDiePie csatornáját?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×