Idén frissítést kap az MSI kifejezetten könnyűre tervezett gaming laptop szériája. A 300Hz-es monitor mellé gigantikus aksi is bekerül.

Az új MSI GS66 Stealth szerkesztőségükben járt, így egy rövid ideig volt szerencsénk kipróbálni. Egyelőre a hardver tulajdonságait még nem tudtuk tesztelni, így ne számítsatok semmilyen játéktesztre vagy benchmarkra. Ez a cikk pusztán egy bemutató, ahol a legfontosabb újításokat vesszük számba.

Csinos és karcsú

A GS66 Stealth egyértelmű folytatása a GS65 Stealth Thinnek, így nem meglepő sem a méret, sem az igen könnyű súly. Míg utóbbi 1,87 kg-t nyomott, addig az új darab 1,99 kilós. Nem versenyez ezzel a súllyal az ultrabook kategóriában, a gaming laptopok körében azonban már-már szemtelenül könnyűnek számít.

Mindemellett a laptop kevesebb mint 2 cm vastag (1,98, hogy egészen pontosak legyünk), a dizájn pedig kifejezetten letisztult. A teljesen szögletes formatervezésre akár azt is mondhatnánk, hogy unalmas: se fények, se villogó logó nem utal arra, hogy egy gaming laptopot tartunk a kezünkben. Ez mondjuk kifejezetten jól jöhet, ha álcázni akarjuk, milyen bestia lakozik az egyszerű külső alatt.

Látszik azért, hogy eléggé vonzza az ujjlenyomatokat a külső

Felnyitva viszont azért hamar kiderül, miről van szó. A billentyűzet a szokásos RGB világítást kapta, alatta pedig a kényelmesen széles touchpad kapott helyet. A szembenéző hangszórók a touchpad magasságában, a laptop két szélén találhatók. Ez az elhelyezés egyfelől jó ötletnek tűnik, hiszen sokkal jobban a felhasználó felé vannak fordítva, viszont félő, hogy a kezünk eltakarhatja gépelés közben. Kipróbálás közben viszont kiderült, hogy ténylegesen lefogni nehezebb, minthogy csak úgy simán a csuklónkkal eltakarjuk.

Erősen rá kell szorítani a tenyerünket, hogy befogjuk

Felnyitáskor természetesen a zsanérok jó minősége és anyaghasználata is szembeötlő. Meglepően könnyen fordulnak el az alkatrészek, de ugyanakkor nagyon stabilan tartják az amúgy is könnyű képernyőt. Ráadásul az áttervezett zsanérok nem vették el a tavalyi változatban is megkapott lehetőséget, hogy 180 fokban, teljesen laposra nyissuk a laptopot.

A csatlakozók nagyrészt hasonlóak, mint a korábbi verzióban: 3 db USB-A 3.1, 2db USB-C port (Thunderbolt 3 kompatibilis), HDMI 2.0, egy kombinált mikrofon-fejhallgató 3,5 mm-es Jack dugó, valamint egy RJ45 LAN csatlakozó. Ezen kívül mind a két oldalt és hátul is helyet kapott jó pár nagyméretű szellőzőlyuk a hűtés számára.

Ha már a szellőzés: az MSI elmondása szerint a lehető legvékonyabb, 0,1 mm-es ventilátorlapátokat szerelték rá a ventilátorokra, azokból is 67-et minden egyes hűtőre. Ennek mondjuk erős hangja is van, viszont a hét hőelvezető csővel kiegészülve garantálják, hogy ne melegedjenek túl a belsőségek.

Frissített belső

A legnagyobb újdonságokat bekapcsolás után mutatja meg nekünk a laptop. Az első és legszembeötlőbb mind közül a 300 Hz-es monitor. A 15.6 inches, kifejezetten vékony kávás, IPS technológiás kijelző felbontása viszont mindemellett legfeljebb fullHD. Az általunk kapott bemutatódarabon a 300 Hz mellett csak a 60 Hz-et tudtuk beállítani, ami nem szerencsés, ha az akksi üzemidején szeretnénk spórolni. Könnyen lehet viszont, hogy a végső darabban majd sokkal több lépcsőben váltogathatunk a képfrissítés sebességén.

Ha már szóba került az akksi: a GS66 Stealth egy 99,9 wattórás akkumulátort kapott. Ezzel épphogy alatta van az EU és az Egyesült Államok légiközlekedési hatóságai által előírt maximális 100 wattórás limitnek, így a gaming laptopot magunkkal vihetjük a repülőre is. Természetesen a bemutatódarabon nem volt lehetőségünk maximálisan tesztelni az akkumulátor üzemidejét, erre majd csak egy későbbi tesztben kerülhet sor.

Ugyanígy nem tudtuk tesztelni a további fontos belső elemeket sem. Így az ígért 10. generációs Intel Comet Lake architektúrával épített H magos processzort, melyből legfeljebb i9-es kerülhet a GS66 Stealth-be. GPU szinten az MSI annyit ígért, hogy „a legújabb” Nvidia hardverek kerülnek majd a gépbe. A mi bemutatódarabunkban egy GTX 2060-at találtunk, de feltételezhető, hogy a top opció itt is majd a 2080 lesz, és annak is valószínűleg a Super változata.

Itt azért jegyezzük meg, hogy a laptop végleges megjelenési dátumát nem tudjuk, így még talán az is beleférhet, hogy a laptop megjelenési dátuma egybeesik az új 3080 széria júniusi megjelenésével. Az MSI ígérete szerint tehát a „legújabb” Nvidia kártya erre is vonatkozhat, de mindez csak találgatás.

Kényelem magas fokon

Bár részletes terheléstesztre nem volt teljesen lehetőségünk, az alap dolgokat kipróbálhattuk, mint a billentyűzet, a touchpad, a kijelző és a hangszóró.

A billentyűzettől nem kell hatalmas teljesítményt várni. Egy 2 centi vastagságú házba természetesen nem fog beférni egy Cherry MX kapcsolós mechanikus billentyűzet. Mindezek ellenére az alacsony profilú billentyűket kényelmes és kattogós érzés lenyomni, még úgy is, hogy érezhetően puhák a gombok.

A széles touchpad az MSI gaming laptopjaitól megszokható kényelmet és érzékenységet hozza, a gombok pedig kényelmesen és kielégítően kattognak az alsó szélen.

A legjobb része a laptopnak viszont kétségkívül a 300Hz-es monitor, amivel még egy böngészőben görgetni is élmény. A fényerővel és a színekkel nem találtunk kivetnivalót. Talán egy kicsit zavaró, hogy a matt borítású kijelzőről is sok csillogás verődik vissza, és kicsit szűk a belátási szög is. Viszont feltételezzük, hogy egy ilyen gaming laptopot senki sem a szabad ég alatt, éles napsütésben tervez majd használni.

Összességében komoly frissítés vár az MSI GS sorozatra a GS66 Stealth képében. Ahogy korábban is említettem, sem a jövőbeli áráról, sem pedig a megjelenés dátumáról nem tudunk egyelőre sokat. A GS65 Stealth Thin kimaxolt verziói egymillió forint körül voltak, a 300Hz-es monitor pedig valószínűleg jócskán megdobja ezt az összeget is.

Ti vennétek egy ilyen gépet a 300Hz-es monitor miatt, vagy maradtok asztali gépeknél?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

A termékhez nem tartozik leírás.

3 990 Ft

Kosárba

A termékhez nem tartozik rövid leírás.

Bár nem egy hosszú videó, de kiválóan jellemzi a videojáték-karakterek mozgását. A paródia igen népszerű lett a Twitteren.

Gyászol a filmes és a videojátékos világ. Elhunyt az egyik legkiemelkedőbb zeneszerző, az olasz Ennio Morricone. Több nagy sikerű videojátékba is készített zenét.

Ben Yedder twitteren reagált az új TOTSSF lapjára, ez alapján pedig biztosra vehetjük, hogy pontosan tudja, mennyire nem szeretik a játékosok a FUT lapjait.

×