A Simpsonék már megint megcsinálták?

Létezik-e olyan ötlet, amit a Simpson család alkotói még nem vittek képernyőre? Nos, a South Park készítői szerint nem, ennek egy két részes külön epizódot is szenteltek 18 évvel ezelőtt. Sőt, a rajongók szerint olyannyira mindent feldolgoztak már, hogy „véletlenül” még a jövőbe is beleláttak.

Ezúttal a koronavírussal hozták összefüggésbe a 31 éve futó sorozatot.

Noha hazánkban még szerencsére nem bukkant fel egyetlen fertőzött sem, a WHO kihirdette a nemzetközi vészhelyzetet. Eddig 14 380 megbetegedésről tudnak a hatóságok, összesen 304 fő vesztette életét a járványban.

 

A Simpsons fanok szerint a kultikus sorozatban már 27 éve megjósolták a halálos influenza terjedését, a 4. évad 21. epizódjában, ami a „Marge, a börtöntöltelék” (eredeti címén Marge in Chains) néven vált ismerté. A történet szerint a gyári munkásokat még a betegségük sem akadályozza meg a munkában, épp ezért az amerikaiak által rendelt turmixgépekbe rendszerint beletüsszentenek, aminek következtében sikeresen exportálják a betegséget. Ezt követően Springfieldben tombolni kezd az Oszakából érkezett influenza.

Mindez pedig 27 éve ment először adásban.

https://www.youtube.com/watch?v=lF_hml_iIDw

 

Noha az eredeti történetből nem minden részlet stimmel, ugyanis a koronavírus nem Japánból, hanem Kína Vuhan városából indult, ez a rajongókat nem igazán zavarja. Egyébként nem ez az első, amit a Simpson család megjósolt. Korábban láthattuk Lady Gagát, ahogy a Super Bowlon lépett fel, évekkel azelőtt, hogy ez valóban megtörtént volna. Ezen túl az ebola-járványt is megjósolták, továbbá többször mutatták be Donald Trumpot, mint az Egyesült Államok elnökét, évekkel a megválasztása előtt.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×