Így látták belülről az Apex Legends Global Series selejtezőjét a magyar csapatok, vagyis az iPon Team Horizon Reapers, a WiLD és a Corrupted crew.

Az ALGS, vagyis az Apex Legends Global Series a játék első hivatalos Major versenye. Az EA által szponzorált versenyt Amerikában rendezik március közepén, az összdíjazás félmillió dollár.

A nyílt selejtezőkön minden ország legjobbjai elindultak, természetesen a magyar csapatok sem maradhattak ki.

Az iPon THR csapata jutott a legmesszebb, ők a legjobb 40 európai csapat közül estek ki végül.

„Végtelenül hálásak vagyunk mindenkinek aki szurkolt és azoknak akik ott voltak velünk, sajnos nem tudtuk azt a teljesítményt nyújtani amit szerettünk volna.” – számolt be a csapat játékáról Patman. „Az első 2 körben 0 pontoztunk, a harmadik körben pedig töltőképernyőn kicrash-elt a játékom, úgyhogy nem jutottunk tovább. Kicsit csalódottak vagyunk, de szomorúak nem, és rengeteget fejlődtünk ezalatt a 2 nap alatt. A jelenlegi állás szerint is Európa legjobb 40 csapata között vagyunk, egyedüli magyar squadként.”

„Ahogy megjelent a hír, hogy megrendezik az ALGS-t, azonnal tudtam hogy mennünk kell. Fogalmunk sem volt mire számítsunk, de reménykedtünk a legjobbakban.” – kezdte beszámolóját ralfeyz, a Corrupted crew játékosa. „Poénkodtunk is vele, hogy majd megyünk Texas-ba és lerakunk mindenkit. Az első selejtező csoportot 9. helyen zártuk. a másodikat pedig hatalmas meglepetésünkre még előrébb, a 6. helyen. A harmadik csoportkörben aztán jött a dráma, 13 ponttal, a 12. helyen zártunk. Ha a második meccsen nem szaladok ki egyedül kritikus helyzetben, mentünk volna tovább. Nagyon nagyon rosszul esett mindannyiunknak, de hát ilyen a sport.”

„Sajnos nem rajtunk múlt, hogy tovább jutunk-e hanem a szervereken. 640 csapat indult Európából, a meccsek teljesen jól mentek, egészen a 4. fordulóig.” – szólt a WiLD beszámolója. „Itt az első két meccs is már nagyon necces volt, mindenki fáradt volt, sorra hoztunk rossz döntéseket. Aztán mikor visszahozhattuk volna magunkat a harmadik meccsen, 6 csapatot is kidobott a szerver. Hát persze, hogy köztük voltunk mi is. Akik bent maradtak a szerveren megtarthatták a pontjaikat, de mi, akik ki estünk semmit sem kaptunk végül. Alapjáraton jól mentek a meccsek, hoztuk a pontokat folyamatosan a fordulókban. Ha nem lettek volna szerver problémák még jobb lehetett volna a verseny!”

Gratulálunk a magyar csapatok eredményeihez, reméljük a második selejtezőben újult erővel teszik oda magukat. Hatalmas szenzáció lenne az amerikai döntőn is magyar csapatért szorítani, úgyhogy mindent bele fiúk!

https://www.facebook.com/groups/apexhunkozosseg/?ref=pages_profile_groups_tab&source_id=381780045225012

×