Egy játékfejlesztő egy igazán gyökér ludat fejlesztett, ami tönkretehet mindent, amit a gépeden csinálsz.

Üdvözöljétek az Untitled Goose Game anti-hősét a Windows rendszer asztalán. Szokták mondani, hogy sok lúd disznót győz, ám most az a helyzet állt elő, hogy egy lúd is elég ahhoz, hogy nagyon szórakoztatóvá tegyen mindent, amit a gépen csinálunk. Már ha szórakoztatónak nevezhetjük, hogy baromkodik a képernyőn, ellopja az egérkurzort, vagy épp trollkodós üzenetekkel lep meg játék közben.

A Samperson névre hallgató fejlesztő úgy gondolta, hogy ha lúd, legyen kövér, szóval elkészített egy igen vicces, de néha bosszantó Windows alkalmazást, melyet az Untitled Goose Game és a SkateBird ihletett – írja a PCGamer. Az biztos, hogy a gépedbe beépülő lúd nemigen fog békén hagyni. Folyamatosan reagál mindenre, és gyakorlatilag nem hagy békén.

 

Ha ezt akarod, hát legyen: az asztali buta libát az itch.io weboldalon lehet letölteni, persze csak akkor, ha átnevezed magad a Facebookon Niels Holgersson-ra. Vicceltem.

A letöltés után a Chrome figyelmeztet, hogy a fájl akár veszélyes is lehet, a lúd ugyanis utál téged, és mindent megtesz, hogy tönkretegye a munkádat, vagy a játékodat. Szóval csak saját felelősségre telepíthető.

A 90-es, 2000-es években az ilyen asztali programok igen népszerűek voltak, szóval jó érzés látni, hogy valaki visszahozta az élményt.

Te kipróbálod az asztali libát?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

 

×