Múlt héten elstartolt az LEC tavaszi szezonja, amelyre címvédő G2 új felállással érkezett. A játékosok nem változtak, a posztok viszont igen.

A tavalyi évben a G2 csapata egy igen abszurd ötlettel rukkolt elő. Leigazolták Caps-et a Fnatic-tól és Perkz-t az alsó ösvényre rakták Mikyx mellé. A midről role swappolt játékos nemhogy bevált, de a csapat dominálta egész Európát sőt, majdnem az egész világot.

A két LEC cím mellett, az MSI trófeával és egy világbajnoki ezüstéremmel zárhatta a 2019-es évet a G2, így idén senki se számított változtatásokra.

Éppen ezért az előszezon alkalmával először csak poénnak hitték az ötletet, miszerint 2020-ban Perkz fog miden játszani, és Caps lesz az alsó ösvényes. Ezek a pletykák végül igaznak bizonyultak és a role swap ismét megtörtént. A tavaszi szezon első LEC meccsét Caps ennek megfelelően az alsó ösvényen kezdte meg.

És nem is akárhogy! A Mad Lions ellen mind a 21 gyilkosságban részt vett, miközben egyszer sem halt meg. Így 9/0/12-ben fejezte be első hivatalos bot lane mérkőzését. Egy lelkes reddit felhasználó a statisztikát látva utána járt annak, hogy volt-e valaha is hasonló a League of Legends esport történelmében? Vagyis olyan bot lane játékos, aki 21 feletti KDA mellett, 100%-os részvételi aránnyal szerepelt.

Nem meglepő a válasz: nem, ilyen még sosem fordult elő a profi LoL-ban.

Legközelebb a Cloud9 visszavonult lövésze, Sneaky állt ehhez, aki egy meccsen 100%-os Kill participationt hozott össze halál nélkül, ő viszont „csak” 20-ig jutott. A dán tehát első mérkőzésével rögtön egy rekordot is felállított új szerepkörében. Kíváncsian várjuk, hogy idén mire lesz képes Caps. A már említett listát itt találjátok:

 

Ti mit vártok idén a G2-tól?

https://www.facebook.com/groups/lolhungary/

×